Eğlence

PlayStation konsollarında X entegrasyonu sona eriyor

playstation store

Sony, PlayStation 5 ve PlayStation 4 konsollarında X (önceden Twitter olarak bilinen) entegrasyonlarını sonlandıracağını duyurdu. Bu değişiklik, konsol kullanıcılarının artık ekran görüntülerini ve klip paylaşımlarını bu platformlar üzerinden X’e yapamayacakları anlamına geliyor.

13 Kasım 2023’ten itibaren X entegrasyonlarının PlayStation 5 ve PlayStation 4 konsollarında işlev göstermeyeceği bilgisi, Sony’nin destek sayfasında yer alan bir mesaj ile paylaşıldı. Bu, PS5/PS4 üzerinden X’de yayınlanan içerikleri görüntüleme, içerik ve kupalar dahil oyunla ilgili aktiviteleri X üzerinden paylaşma ve görüntüleme kapasitelerini de içeriyor. Aynı zamanda bir X hesabını bu konsollara bağlama işlemi de mümkün olmayacak.

Sony’nin X entegrasyonlarını neden sonlandırdığına dair bir açıklama yapmazken, şirket yorum talebine hemen yanıt vermedi. Ancak bu yılın başlarında X tarafından tanıtılan API fiyatlandırmasının bir etkisi olabileceği düşünülüyor. Şirketin web sitesinde yer alan mesajda, kullanıcıların ekran görüntülerini ve videolarını PlayStation 5 veya PlayStation 4’ten çekip başka yerlerde paylaşmalarına yardımcı olacak destek dokümanlarına işaret edildi. PlayStation 5 kullanıcıları için, PlayStation uygulamasının, video ve ekran görüntülerini alıp sosyal medya platformlarında paylaşmanın kolay bir yolu olduğu belirtiliyor.

PlayStation’dan daha önce Xbox’ta X entegrasyonu bitmişti

Microsoft ise, X’e konsol ve PC’lerden klip paylaşımını geçtiğimiz nisan ayında iptal ettiğini açıklamıştı. Bu kararlar, sosyal medya entegrasyonları ve oyun konsolları arasındaki ilişkinin nasıl evrildiğini gösteriyor. PlayStation kullanıcıları için yeni dönem, ekran görüntülerini ve videoları paylaşmanın alternatif yollarını arama zamanı anlamına geliyor.

Bu hamle, oyun ve sosyal medya entegrasyon stratejilerindeki değişiklikleri ve kullanıcı deneyimindeki olası etkileri merak konusu haline getiriyor. PlayStation sahipleri, oyun içi başarılarını ve deneyimlerini nasıl paylaşacaklarını yeniden düşünmek zorunda kalabilirler. Bu gelişmelerin, PlayStation ekosisteminin kullanıcı etkileşimleri üzerindeki uzun vadeli etkileri ise zamanla ortaya çıkacak.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER