Teknoloji

Sony’den PlayStation hayranlarını heyecanlandıracak başvuru

playstation vita

Sony cephesinde gözler hâlihazırda PlayStation 5‘e çevrilmiş durumda. İlk geliştirici kiti kısa süre önce ortaya çıkan konsol, 2020’nin sonları itibarıyla satışa sunulacak. Ancak internete sızan yeni bir patent dosyası, Sony’nin başka bir konsol hazırlığı daha içinde olabileceğini düşündürüyor. Bu konsol, taşınabilir PlayStation Vita ile benzer bir yapıda olacağa benziyor.

Patent dosyasında Sony’nin kartuş teknolojisini kullanabileceği görülüyor. Bu teknolojinin varlığı, PlayStation Vita‘yla olan bağlantının kurulmasının temel sebebi olarak öne çıkıyor. Nintendo‘nun aksine kartuş teknolojisine mesafeli yaklaşan Sony, sadece PlayStation Vita’da bunun dışına çıkmıştı.

Nintendo Switch’in başarısı, Sony’yi yeniden taşınabilir bir konsol üretme fikrini değerlendirmeye sevk etmiş olabilir. Patent başvurusunun varlığı bu yönde bir garanti vermese de, Sony’nin en azından farklı fikirlere açık olabileceğini düşündürüyor. Yeni konsol patentinin altında tasarımcı olarak Yujin Morisawa’nın imzası bulunuyor.

PlayStation Vita benzeri konsol için başvuru Brezilya’da yapıldı

Sony Interactive Entertainment tarafından gerçekleştirilen başvurunun Brezilya’da yapılması da ilginç bir durum olarak değerlendirilebilir. Diğer ülkelerde yapılan patent başvurularının ortaya çıkması durumunda Sony’nin planları konusunda daha fazla fikir edinmek mümkün olabilir.

Sony cephesinde 2020’nin en önemli gündem maddesi PlayStation 5 olacak. Ancak kartuşlu ve taşınabilir PlayStation da oyun severleri heyecanlandıracak gibi görünüyor. Bu heyecanın nasıl sonuçlanacağı ise zamanla anlaşılacak.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER