Eğlence

PlayStation Mağazası’na engelsiz oyun etiketleri geliyor

sony playstation store
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Sony, PlayStation Store’da oyunlarda kullanabileceğiniz erişilebilirlik özelliklerine genel bir bakış sunan yeni etiketler sunuyor. PlayStation blogunda yapılan bir paylaşıma göre, Sony’den Hideaki Nishino tarafından duyurulan “Erişilebilirlik Etiketleri” bu hafta itibariyle PS5 mağazasında dünya genelinde kullanıma sunulacak.

Etiketler, görsel, ses, kontrol ve oyun özellikleri gibi alanlarda erişilebilirlik seçenekleri hakkında bilgi sağlayacak. Belirli bir oyunun sizin özel ihtiyaçlarınıza uygun olup olmadığını öğrenmek istiyorsanız oldukça kullanışlı olabilirler. Sony’nin bu videoda Erişilebilirlik Etiketlerinin nasıl göründüğüne dair fikir edinebilirsiniz.

Etiketler bu hafta “kademeli” olarak kullanıma sunulacak ve Nishino; Days Gone, Death Stranding Director’s Cut, Ghost of Tsushima Director’s Cut, God of War, God of War Ragnarök, Gran Turismo 7, Marvel’s Spider-Man Remastered, Marvel’s Spider-Man: Miles Morales, Ratchet & Clank: Rift Apart ve Returnal gibi oyunlarla başlayacaklarını söylüyor.

Sony’nin son dönem oyunlarının büyük bölümü, harika erişilebilirlik özelliklerine sahip olduğundan, bu etiketler insanların bir sonraki oyunlarını seçerken nelerin mümkün olduğunu görmeleri için kullanışlı bir yol olacaktır. Ayrıca etiketlerin eklenmesi, Sony’nin üzerinde çalıştığı erişilebilirlik odaklı kontrolcü olan Project Leonardo’nun önümüzdeki dönemde piyasaya sürülmesinden önce gerçekleşiyor.

İLGİLİ HABERLER