Eğlence

PlayStation oyunlarında Türkçe dil desteği sürecek

sony playstation türkiye

PlayStation Türkiye, oyun severlerin beklediği açıklamayı yaptı. Sony’nin Türkiye pazarından kısmi olarak çekilmesiyle beraber, PlayStation ile alakalı birçok soru işareti oluşmuştu. En çok merak edilen konulardan biri, kuşkusuz oyunlarda Türkçe dil desteğinin akıbetiydi. Endişeleri sona erdiren haberse kısa süre önce PlayStation Türkiye tarafından yapıldı.

PlayStation Türkiye’den oyunlarda Türkçe desteğe devam kararı

İçinde bulunduğumuz dönem itibarıyla, PlayStation’ın Türkiye’de resmi distribütörü olacak olan Bilkom, kullanıcıların aklındaki “acaba”ları giderdi. PS Türkiye’nin yaptığı açıklamaya göre, özellikle şirketin özgün oyunlarındaki Türkçe destek sürekliliğini koruyacak. Bu müjdenin ardından oyuncular tarafından Instagram üzerinden yöneltilen “Sony özel oyunlarda Türkçe dil desteği devam edecek mi?” sorusuna gelen “edecek” yanıtı, oyun dünyasındaki Türk kullanıcıları memnun etti.

Türkçe dil desteğinin tarihçesine bakıldığında, ilk olarak ‘Start the Party’ adlı oyunla başlayan bu süreç, ardından ‘Gran Turismo 5’ ve ‘KillZone 3’ gibi önemli oyunlarla devam etmiştir. Son yıllarda ise ‘God of War’, ‘Horizon Forbidden West’, ‘The Last of Us’, ‘Uncharted’ ve daha pek çok oyunda Türkçe dil seçeneğine yer verilmiştir. En son eklenen ve büyük ilgi gören ‘Rise Of The Ronin’ oyunu da Türkçe dil desteğinin gücünü göstermiştir.

Kullanıcılar, bu konuda oldukça memnuniyetlerini dile getiriyor. Türk oyun severler, oyunlara daha rahat bir şekilde adapte olabiliyor ve hikâyelerle daha iyi bir bağ kurabiliyorlar. Yerelleştirme çalışmalarının devam etmesi aynı zamanda Türkiye’deki oyun pazarının global firmalar tarafından ciddiye alındığının da bir göstergesi niteliğinde sayılabilir.

Ancak her ne kadar bu açıklama oyuncuları sevindirse de, Bilkom döneminde hangi oyunların Türkçe desteğe sahip olacağı ve var olan desteklerin kapsamında herhangi bir değişiklik olup olmayacağı konusu henüz belirsiz. Oyuncular ve oyun dünyasında etkin olan kişiler, bu ve benzeri soruların cevaplarını merak ediyor.

Sony’nin bu hamlesiyle, oyun dünyasında Türkçe dilinin önemi bir kez daha vurgulanmış oldu. Kullanıcıların heyecanla beklediği yeni oyunların da bu geleneği sürdüreceğini umut ediyoruz.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER