ManşetlerTeknoloji

Sony’nin şimdiye kadar sattığı PlayStation 5 sayısı 45 milyonu geçti

sony playstation 5

Sony’nin mali yılının ikinci çeyreğine ait finans raporu, şirketin geride kalan dönemde 4.9 milyon PlayStation 5 sattığını gösteriyor. PlayStation satışlarında ikinci çeyrek rekoru kıran Sony’nin şimdiye kadar sattığı toplam PS5 sayısı da 46.6 milyona ulaştı. Japon teknoloji devi, mali yılın ilk çeyreğinin sonu itibarıyla satılan toplam PS5 sayısını 41.7 milyon olarak açıklamıştı.

Sony’den yapılan açıklamada, satışların beklentiler doğrultusunda ilerlediği belirtilirken; benzer bir artışın 2017 mali yılının ikinci yarısında PS4 satışlarında da görüldüğü hatırlatıldı. Geride kalan çeyrekte 4.9 milyon PS5 satılması, bir önceki yılın aynı dönemine kıyasla yüzde 48’lik bir artış anlamına geliyor. Bu artışta en önemli faktörlerden birinin stokların rahatlaması olduğu söylenebilir.

Şirketin bu mali yıl içinde 25 milyon PS5 satma hedefinde şu an için bir değişiklik söz konusu değil. Sony, PS5 Slim modelinin ve PS Portal ile Marvel’s Spider-Man 2’nin de satışlara olumlu katkı yapmasını bekliyor. Şimdiye kadar 5 milyondan fazla Marvel’s Spider-Man 2 kopyası satıldığını hatırlatmakta fayda var.

Geride kalan çeyrekte Sony’nin Oyun ve Ağ Servisleri birimi, 954.1 milyar yen (180,1 milyar TL) gelirle kapattı. Burada yıllık bazda yüzde 32 oranında bir artış sağlanırken, 4.89 milyar yen (923,1 milyon TL) operasyon kârı da yıllık bazda yüzde 16 oranında bir artış anlamına geliyor. Burada gelirlerin 287.5 milyar yenlik kısmı donanım satışlarından, 479.3 milyar yenlik kısmı ise yazılım satışlarından elde edildi. Her iki kalemde de hem yıllık bazda hem de bir önceki çeyreğe göre artış olduğunu belirtmekte fayda var.

Sony 67.6 milyon PlayStation 5 ve PlayStation 4 oyunu sattı

Sony geride kalan çeyrekte 67.6 milyon PlayStation 5 ve PlayStation 4 oyunu sattı. Şirket hem yeni konsol seçenekleri hem popüler oyunlar hem de artan stoklar ile satışların geleneksel olarak yükseldiği yıl sonu dönemine son derece iddialı giriyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER