Manşetler

PlayStation 4’ün inceltilmiş kasalı versiyonu tanıtıldı

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:
playstation 4 slim
Görsel: The Verge

Sony’nin oyun konsolu PlayStation 4’ün inceltilmiş kasalı bir versiyonu üstünde çalıştığına dair haberler geçtiğimiz hafta gündeme gelmişti. Japon üretici, New York’ta gerçekleştirdiği etkinlikte PlayStation 4 Pro ile birlikte kamuoyunda “PlayStation 4 Slim” olarak anılan versiyonunu da resmen duyurdu. İnceltilmiş kasalı PlayStation 4’ün resmi adında herhangi bir değişiklik yapılmazken, konsolun 15 Eylülde pek çok ülkede satışa sunulacağı ifade edildi. PS4’ün inceltilmiş versiyonuna sahip olmak için ABD’de 299 dolar ödemek gerekecek.

Yeni konsol, işlevsel açıdan orijinal PS4 ile neredeyse aynı yerde duruyor. Ancak yenilenen tasarım sayesinde konsolun kapladığı alan önemli ölçüde küçülüyor. PlayStation 4 incelirken, DualShock 4 oyun kumandasına da küçük yenilikler getiriyor. Ön taraftan da görülebilen yeniden tasarlanmış ışık çubuğu, söz konusu oyun kumandasında dikkat çeken değişiklik oluyor.

Daha küçük ve ince kasalı bir PS4’ün varlığı uzun süredir biliniyordu. Ancak Sony, bugüne kadar konsolu resmi olarak doğrulamaktan kaçınmıştı. İlk olarak çevrim içi satış sitesi Gumtree’de görülen konsol, sonrasında resmi olarak duyurulmasından önce incelenecek noktaya gelmişti.

PlayStation 4 Slim Microsoft Xbox One S’in açtığı yoldan yürüyor

Sony, PlayStation’ın orijinal versiyonunu bundan neredeyse üç yıl önce satışa sunmuştu. İnce kasalı PS4 ile Japon üretici, Microsoft’un geçtiğimiz haziranda tanıttığı Xbox One S’e yanıt vermiş oluyor.

İLGİLİ HABERLER