Teknoloji

Google Pixel Watch çok sıcak havalarda koruma için kendisini kapatıyor

google pixel watch 2

Tıpkı Google’ın akıllı telefonları gibi, Pixel Watch akıllı saati de aşırı ısınma durumuna karşı koruma sağlıyor. Özellikle yaz mevsiminin başlamak üzere olduğunu düşününce bu tarz korumaların önemi daha iyi anlaşılıyor.

Google’ın akıllı saati için en iyi çalışma koşulu, ortam sıcaklığının 0 ila 35 santigrat derece olduğu senaryolar olarak gösteriliyor. Depolama için ise ideal sıcaklığın -20 ila 45 santigrat derece arası olduğu belirtiliyor. Google sıcaklığın 45 santigrat dereceyi bulduğu zamanlarda pilin aşırı ısınabileceğini ve yangın riski olduğunu belirtiyor.

Saatini arabasında unutan bir kullanıcı, cihazın çok ısındığını ve koruma amacıyla kendisini kapattığını belirtti. Ekranda “Saat çok sıcaktı” başlıklı bir uyarı görülüyor. Bu uyarının devamında ise “Soğuması için kapatıldı ve artık normal şekilde çalışıyor” şeklinde bir mesaj gösteriliyor.

google pixel watch

Pixel Watch’takine benzer soğutma önlemleri Pixel telefonlarında da uygulanıyor

Google Pixel Watch’takine benzer soğutma önlemlerini Pixel telefonlarında da uyguluyor. Bunun için telefon yavaşlatılıyor, kamera, flaş ve Wi-Fi kapatılıyor. Eğer bunlar fayda etmezse, telefonun yeniden başlatılması öneriliyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER