Teknoloji

Pioneer Dixons ile televizyon pazarına geri dönüyor

Televizyon pazarını Mart 2010’da terketmiş olan Pioneer yeniden dönüş planları yapmaya başladı. Şirket bu yıl içinde İngiliz perakendeci Dixons’ın özel markası olarak Avrupa TV pazarına çıkmaya hazırlanıyor. Dixons, Piooner televizyonlarının geliştirilmesi ve satışı için imtiyaz hakkını elde etti. Şirketin planlarını sadece Avrupa ile sınırlı tutması, Asya veya Amerika pazarlarına girmemesi bekleniyor.

pioneer-kuro-pdp-5010fd

Pioneer televizyonlarının piyasaya çıkışı aralık ayında başlayacak. İlk olarak İskandinav ülkeleri Pioneer marka televizyonlarla tanışacak ve daha sonra aralarında İngiltere’nin de bulunduğu pazarlarda Piooner televizyonları tüketicilerle buluşacak. Başlangıç aşamasında 40 inç, 46 inç ve 55 inç’lik 1080p Full HD LED televizyonların piyasaya sürülmesi bekleniyor.

Pioneer’ın geri dönüşü boş olmayacak. 3D, akıllı TV, bağlanabilirlik özellikleri ve kablosuz bağlantı destekleri gibi birçok özellik bu televizyonlarda bulunacak.

Pioneer Home Electronics Corporation’da iş planlama direktörü olarak görev yapan Yoshihide Beppu, Dixons Retail ile çalışmalarının arkasında bu şirketin müşteri odaklı net yaklaşımı, pazarda lider konumu ve perakende sektörüne getirdiği yenilikçi yaklaşım bulunuyor.

Kuro serisi plazma TV’leriyle Pioneer bir zamanlar ilgi görüyordu. Özellikle Pioneer KURO PDP-LX5090 ürünü mükemmel siyah renk seviyeleriyle zamanında en iyi renk üretimine sahip TV’lerden biri olma özelliğini taşıyordu. Şirket yeniden plazma pazarına girişten söz etmiyor, görünen o ki en azından şu an için LED TV’lere odaklanılacak.

İlgili >> ERT Online

İLGİLİ HABERLER