Teknoloji

Pinterest ”Satın alınabilir pin’ler” ile iPhone ve iPad uygulamasını bir vitrine dönüştürüyor

pinterest-satin-alinabilir-pin-030615

Pinterest, insanların keşif yaptığı ve ürün işaretlediği bir vitrin olmaktan çıkıp, gerçekten alışveriş yapılabilecek bir mecraya dönüşüyor. Şirketin duyurduğu ”satın alınabilir pin’ler” özelliği sayesinde yakında Pinterest’in iPhone ve iPad uygulamaları üzerinden alışveriş yapılabilecek. Pinterest’in ortaklarıyla hayata geçireceği projede Apple Pay de bir ödeme yöntemi olarak kullanılacak.

Pinterest, projenin başlangıcında ABD’nin ünlü perakende mağazalarından Macy’s, Nordstrom ve Neiman Marcus ile işbirliğine gidecek. Platform Shopify ve Demandware gibi alışveriş platformlarını da destekleyecek.

Shopify desteği sayesinde Pinterest, satıcılara ”satın alınabilir pin’ler”den kolaylıkla faydalanma imkanı sağlayacak. Demandware ile çalışan satıcılar da, servisin yönetimiyle iletişime geçerek benzer bir imkandan faydalanabilecek.

Pinterest, ”satın alınabilir pin’ler” üzerinden gerçekleştirilen satın alma işlemlerinden herhangi bir komisyon almayacağını açıklarken, esas amacın kullanıcılara pin’ler üzerinden daha fazla şey yapabilme fırsatı sağlamak olduğu belirtildi. Önce Pinterest’in iPhone ve iPad uygulamalarına eklenecek olan ”satın alınabilir pin’ler”, daha sonra web ve Android kullanıcılarına ulaştırılacak.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER