Teknoloji

Philips Hue evin dışı için sunduğu seçenekleri artırmayı sürdürüyor

philips hue

Philips Hue serisine geçtiğimiz yıl dış mekan aydınlatması için seçenekler eklenmişti. 2019 ile birlikte bu seçeneklerdeki artış sürüyor. Projektörler, duvara monte edilen seçenekler, sokak lambaları ve ışıkları otomatik olarak açacak hareket sensörü, Hue’nin 2019 dış mekan portföyünün üyeleri arasında bulunuyor.

Hue Outdoor adını taşıyan hareket sensörü, önümüzdeki ay 50 dolarlık fiyat etiketiyle satışa sunulacak. Yaklaşık 12 metre uzaklıktaki hareketleri bile algılayabilen sensör, pil ile çalışacak ve ev sahipleri tarafından istenilen noktaya yerleştirilebilecek. İnsanların dış mekan aydınlatmalarını genellikle ev veya apartmanlarının girişlerinde ya da otoparklarında kullandığını düşününce bu sensör, Hue’nin dış mekan seçeneklerini desteklemek adına oldukça mantıklı görünüyor.

Philips Hue’nin yeni dış mekan aydınlatma seçenekleri, önümüzdeki ay 110 ila 140 dolar arasında değişen fiyatlarla satışa sunulacak. Serideki en uygun fiyatlı seçenek olarak beyaz ışıklı projektör öne çıkarken, renk değiştiren sokak lambaları orta segment seçenekler oluyor. En üst kademede ise renk değiştiren projektör bulunuyor.

Yeni seçeneklerin Hue serisi için boşlukları dolduran küçük eklemeler olduğu söylenebilir. Bu yeni seçenekler sayesinde Philips Hue’nin akıllı aydınlatma alanındaki liderliğini sürdürmesi bekleniyor.

Philips Hue ailesi yeni aydınlatma seçeneklerinin yanı sıra yeni Google Asistan özelliklerine de kavuşuyor. Bu özellikler sayesinde aydınlatmayı çalıştırmak veya kapatmak kolaylaşıyor. Hue lambalarını sabah alarmıyla eş zamanlamak ve bu şekilde alarm çalmadan önce etrafı hafiften aydınlatmaya başlamak mümkün oluyor. Aynı ayar, gece uyumadan önce ışıkları kademeli olarak kısacak şekilde de yapılabiliyor. Tüm bu özelliklerin mart ayı içinde kullanıcılara sunulması planlanıyor.

İLGİLİ HABERLER