Teknoloji

Philips AmbiLux 4K TV ile arkadaki duvar da görüntüye dahil oluyor

philips-ambilux-4k-tv-040915

Philips geçen yılın IFA fuarında ekrandaki görüntüyü yakalayan ve onu arkadaki duvara yansıtan gömülü, taşınabilir projektörler barındıran televizyon setini tanıtmıştı. Bu görsel hileyle kullanıcılara daha yoğun bir görsel deneyimin sunulması hedefleniyordu. Şimdiyse Philips’in Ambilight teknolojisinin bir çeşidi olan “Ambilight projeksiyon” teknolojisinin 65 inç’lik yeni AmbiLux 4K TV’de yer aldığını görüyoruz. Bu TV yıl sonuna doğru satışa sunulacak.

Hollandalı aydınlatma ve teknoloji devi bu yeni TV’sini Almanya’da düzenlenen IFA fuarında sergiliyor. Henüz fiyatı belli olmayan bu TV yılın dördüncü çeyreğinde Rusya, Almanya ve diğer Avrupa ülkelerinde satışta olacak. Google’ın Android TV yazılımını taşıyan bu TV kullanıcıların Google Play Store’da sunulan TV odaklı uygulama ve içeriklere erişim fırsatı verecek.

TV, arka panele, Ambilight’ın geleneksel LED’i yerine yerleştirilmiş 10 LED destekli piko projektörü kullanabilecek farklı modlar içeriyor. Müzik dinlerken ışıklar müziğin ritmine uyum sağlıyor; örneğin Spotify’da müzik dinlerken arkaya yansıtılan renklerin müziğin ritmine göre değiştiğini, bu değişimin yavaşlayıp hızlandığını görebilirsiniz.

Ayrıca TV’nin Philips’in Hue Akıllı Aydınlatma sistemine bağlanma imkanı da bulunuyor. Böylelikle oda etrafına yerleştirilmiş Wi-Fi bağlantılı lambaların parlaklığını ve renklerini akıllı telefon üzerinden değiştirmek mümkün oluyor.

İLGİLİ HABERLER