Teknoloji

PewDiePie’dan YouTube tarihine geçen başarı

pewdiepie youtube
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Felix Kjellberg, veya herkesin tanıdığı ismiyle PewDiePie, YouTube evreninin en popüler isimleri arasında yer alıyor. Ünlü yayıncının YouTube kanalının abone sayısı kısa süre önce 100 milyonu aştı. Bu durum, PewDiePie’ın “100 milyon aboneye ulaşan ilk bağımsız içerik oluşturucusu” olarak YouTube tarihine geçmesini sağladı.

YouTube’un en başarılı içerik oluşturucuları arasında yer alan Kjellberg, platformdaki trendlerin belirlenmesinde etkin bir rol oynuyor. Başarısıyla bir kitap anlaşmasına bile imza atan ve çok sayıda programda boy gösteren Kjellberg’in sponsor listesi de oldukça kalabalık. Ancak ırkçı dil ve anti-Semitik görsel kullanımı gibi olaylar, PewDiePie’ın başarısını gölgeliyor.

PewDiePie, YouTube’a ilk videosunu bundan 9 yıl önce yüklemişti. Uzun bir yolculuğun ardından 100 milyon aboneye ulaşan ünlü yayıncı için özellikle geçtiğimiz yılın zorlu geçtiğini söylemek yanlış olmayacaktır.

Geçtiğimiz yılın ağustos ayında PewDiePie’ın kanalının abone sayısı 65 milyon civarındaydı. O dönemde PewDiePie ve hayranları, Hintli plak şirketi T-Music’in YouTube kanalıyla bir abone sayısı yarışı içine girdi. Bu yarışta PewDiePie destekçilerinin kullandığı ırkçı ifadeler PewDiePie’ın eksi hanesine yazılırken, abone yarışına toplu bir katliamda gönderme yapılması işleri biraz daha ilgin. hâle getirdi.

2013’ten birkaç ay öncesine kadar, PewDiePie YouTube’un en çok abonesi bulunan kanalına sahipti. Ancak geçtiğimiz mart ayında bu unvan T-Series’e geçti. Yine de, PewDiePie diğer bağımsız yayıncıların büyük farkla önünde olmaya devam etti. T-Series ise 100 milyon abone sayısına geçtiğimiz mayıs ayının sonları itibarıyla ulaştı.

100 milyon aboneye sahip olmak, yüklenen her videonun 100 milyon kişi tarafından izlendiği anlamına gelmiyor. Ancak PewDiePie’ın YouTube’daki en büyük kitlelerden birine sahip olduğu ve tercihlerinin platformu şekillendirdiği inkâr edilemez bir gerçek. Neredeyse 10 yıl önce çıktığı yolculukta YouTube üzerindeki oyunculuk deneyimini değiştiren PewDiePie, son zamanlarda çektiği videolarda daha farklı konulara odaklanmayı tercih ediyor.

PewDiePie YouTube tarafından özel videoyla kutlandı

PewDiePie, YouTube kanalının abone sayısının 100 milyona ulaşmasını Twitter hesabından paylaştığı bir mesajla kutladı. 100 milyon aboneye ulaşmasını “gerçek olamayacak bir başarı” olarak tanımlayan ünlü yayıncı, “Kendimi buna layık görmüyorum ama daima minnettarım” ifadesini kullandı. Buna ek olarak bir de video yayınlayan PewDiePie, geldiği noktaya hâlâ inanamadığını belirtti. YouTube öncesinde garip ve yalnız bir çocuk olduğunu söyleyen ünlü yayıncı, birden insanların yaptığı şeyleri sevmeye başladığını dile getirdi.

YouTube da PewDiePie’ın bu başarısını, 9 yıllık yolculuğunun önemli kilometre taşlarını gösteren bir videoyla kutladı. PewDiePie ve YouTube arasındaki ilişki gelgitli olsa da, iki taraf da birbirlerinin önemini fazlasıyla iyi biliyor gibi görünüyor.

İLGİLİ HABERLER