Manşetler

Periscope canlı yayın kaydetme imkanı sunmaya başladı

periscope canlı yayın kaydetme

periscope canlı yayın kaydetmePeriscope’un canlı yayınları giderek daha fazla kalıcı hâle geliyor. Twitter’ın sahibi olduğu uygulama şimdi kullanıcılara videolarını sonsuza kadar saklama fırsatı veriyor. Periscope CEO’su Kayvon Beykpour, platformun canlı yayınların 24 saat sonra silinmesi şeklindeki politikasını değiştirdiklerini duyurdu.

Canlı yayınlarını saklamak isteyen kullanıcılar, başlığın sonuna #save etiketini iliştirerek canlı yayınlarının sonsuza kadar Periscope üzerinde kalmasını sağlayabilecekler. Eğer gelecekte herhangi bir zamanda videolarını silmek isterlerse, o takdirde canlı yayın videosu da gözden kaybolmuş olacak.

Beykpour herkese açık olan beta testinin parçası olarak bu özelliği tüm kullanıcılara sunduklarını kaydetti. Periscope kullanıcılardan da bu özelliğin nasıl çalıştığıyla ilgili olarak geri bildirimlerini bekliyor. CEO, Periscope’un kullanıcılara canlı yayınlarının platformda nasıl tutulacağı noktasında daha fazla kontrol imkanı vermek için aktif şekilde çalıştığını da belirtti. Canlı yayınları 24 saatlik zaman penceresinden daha uzun süre boyunca tutma imkanının verilmesinin yanı sıra canlı yayınlarının kaydını daha hızlı şekilde silmek isteyebilecek kullanıcılara da hizmet verebileceklerini kaydetti.

Periscope yakın zamanlarda canlı yayınlar üzerinde elle çizim yapma imkanı da tanımıştı. Bunun hemen ardından gelen canlı yayın kaydı özelliği de Periscope’un kullanıcı deneyimini iyileştirmek için yoğun şekilde çalıştığını gösteriyor. Periscope’un canlı yayın kaydetme özelliğini getirmesi, Katch gibi, Periscope canlı yayınlarını kaydeden ve başka ortamlarda paylaşan üçüncü taraf uygulamaya da gerek kalmadığını gösteriyor.

Snapchat de ilk başlarda kendiliğinden silinen mesajların gönderildiği bir iletişim platformu olarak çıkmış, ancak daha sonra hikayeler ve haber kaynaklarıyla kalıcılığın daha da arttığı bir ortam hâline dönüşmüştü. Periscope’un canlı yayınları 24 saatten daha fazla süre boyunca saklama imkanını getirmesini de benzer şekilde geçiciliğin azaltılması ve kalıcılığa doğru atılan önemli bir adım olarak nitelendirebiliriz.

Öte yandan Periscope’un karşısında Facebook Live gibi önemli bir rakip var ve Facebook’un canlı yayın servisinde yayınlar kaydediliyor ve daha sonra da izlenebiliyor. Periscope şimdi bu önemli eksikliği kapatmış oluyor. Canlı yayınları daha uzun süre boyunca saklama imkanı sunulduğuna göre artık Periscope için sıra canlı yayınları web sayfalarına ekleme özelliğine gelmiş olmalı. Web yayıncıları bu özelliği merakla bekliyordur.

İLGİLİ HABERLER