EğlenceManşetler

Periscope canlı yayınların üstüne çizim yapma izni verecek

periscope

periscope

Periscope beta kullanıcılarıyla, canlı video yayınlarının üzerinde elle çizim yapmaya izin veren bir özellik test ediyor. The Next Web’in haberine göre Sketching olarak adlandırılan bu özellik yayıncının çekimin belirli noktalarına dikkat çekmek amacıyla ekranda bir dizi renkle çizim yapmasına izin veriyor. Üstelik Periscope sunduğu göz damlası aracı sayesinde ekrandaki bir nesnenin rengini de seçmeye imkan tanıyor.

Bu test edilen özellik canlı yayın servisi kullanıcılarının ekranda elleriyle kısa mesajlar yazarak izleyicilerle etkileşim kurmasını veya bir sahneye cevap vermesini sağlayacaktır. Söz konusu canlı yayın olduğu için, ekrana yapılan çizimler veya yazılan yazılar iki saniye sonra siliniyor, böylelikle sahne çizimlerle ve yazılarla gereksiz yere işgal edilmiyor.

Sketching, Snapchat’in çizim özelliğinin bir benzeri gibi görünüyor ve Periscope’un sahibi olan Twitter’ın da diğer platformların başarılarını canlı video yayınını daha katılımcı hâle getirerek izlediğini gösteriyor. Gerçekleştirilen deneyler başarılı olmuş olmalı ki, Twitter Sketching’in çok yakında canlı video yayını servisinin herkese açık versiyonunda yer alacağını açıkladı. Sketching’i küçük bir kullanıcı grubuyla test ettiklerini söyleyen Twitter, bunun yayıncılar için yayın sırasında ekranda çizim yapmayı eğlenceli ve kolay hâle getireceğinin altını çiziyor.

periscope

Periscope canlı yayın işinde Snapchat’ten esinleniyor

Periscope ve Snapchat sayesinde canlı yayın geçen yıl yeni bir sosyal ağ fenomenine dönüşmüştü. Facebook da mobil uygulamasına eklediği özellikle canlı video yayınını önemli bir parça hâline getiriyor. Bu hızlı gelen başarı ve canlı yayın formatının gelecek için büyük bir potansiyel barındırması piyasadaki her oyuncunun birbirlerinin en iyi özelliklerini kendi servislerine entegre etmesi sonucunu doğuruyor. Facebook Periscope’un kalpli tepkilerini, yorum sistemini ve canlı yayın haritasını ödünç almıştı. Şimdiyse Twitter Snapchat’in önemli bir işlevini kendi canlı yayın servisine entegre ediyor.

İLGİLİ HABERLER