Eğlence

Periscope 360 derece yayın özelliğini tüm kullanıcılarına açıyor

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

periscope 360Periscope 360 derece canlı yayın özelliğini geçtiğimiz yılın sonlarında duyurmuştu. Ancak ilk etapta sadece bir avuç kullanıcı bu özellikten yararlanabilmişti. Ülkemizde Scope ismiyle faaliyet gösteren şirket, Twitter hesabı aracılığıyla özelliğini gerekli araçlara sahip tüm kullanıcılarına açtığını duyurdu.

iPhone veya iPad’e bağlı Insta360 Nano kamerayla iOS uygulaması üzerinden yayın yapanlar ya da Producer yazılımına sahip olanlar, 360 derece canlı yayın özelliğinden yararlanabilecek.

Periscope’tan yapılan açıklamada, Android üzerinden 360 derece yayın yapabilmek için Producer uygulamasının dışındaki ihtiyaçların ne olduğu da belirtildi. Android telefon sahipleri, Ricoh Theta S veya Orah 4i kameralardan biriyle 360 derece canlı yayın gerçekleştirebilecek.

Periscope 360 derece içeriklerin artmasını sağlayabilir

360 derece kameraların fiyatları, henüz herkesin ulaşabileceği kadar ucuzlamış değil. Buna ek olarak, kameraların boyutları da genel olarak “rahatlıkla taşınabilir” sınıfına girmiyor. Yine de, Persicope’un bu kameralarla canlı yayın yapma konusundaki sınırlamayı kaldırması önemli bir adım niteliği taşıyor. Şirketin bu hamlesi sayesinde bir süre sonra daha fazla 360 derece videoyla karşılaşmak mümkün görünüyor. Teknoloji ilerledikçe Periscope’un sınırları kaldırması daha anlamlı hâle geleceğe benziyor.

İLGİLİ HABERLER