DosyaManşetler

Windows PC için en iyi 10 oyun (2024)

pc

2023 yılı, oyun severler için beklenmedik sürprizlerle dolu bir dönem oldu. Yeni neslin oyunları, sanat ve kültür ile iç içe geçmiş hikayeler sunarak oyun dünyasını zenginleştirdi. Hele ki PC platformları için çıkan başlıklar, teknolojik yeniliklerin yanı sıra grafik ve tasarım alanında da sınırları zorlayarak dikkatleri üzerine çekti. Bu dosya makalemizde, 2023 yılının en çok konuşulan ve oyun dünyasına damgasını vuran ve 2024’e girdiğimiz bu günlerde en iyilerden olan 10 PC oyunlarına detaylı bir bakış atacağız.

Chants of Sennaar

Chants of Sennaar, dil ve kültür üzerine ciddi düşünmek zorunda bırakan bir oyun. Bu oyun, dilin insanları nasıl şekillendirdiğini ve farklı dilleri konuşan toplulukların birbirleriyle nasıl bağlantı kurabileceklerini ya da neden kuramayacaklarını sorgulamanıza izin veriyor. Oyuncular, bir kuleyi keşfederken farklı halklarla tanışıyor, dillerini öğreniyor ve onların kültürünün detaylarına vakıf oluyorlar.

chants of senaar pc

Chants of Sennaar, geçmişin oyunlarından ilham aldığı açık; Heaven’s Vault, Tunic, Myst serisi ve Journey gibi başlıkların izlerini taşıyor. Her bir parçasında, oyun öncüllerinin özünü taşıyan bu oyun, oynanış süresi boyunca farklı misyon türlerini başarıyla sergiliyor.

Cyberpunk 2077: Phantom Liberty

Cyberpunk 2077‘nin ek paketi Phantom Liberty, farklı bir deneyim sunuyor. Bu ek paket, oyuncuları Cyberpunk 2077’nin ambiyansı içinde yeni karakterler ve lokasyonlar keşfetmeye davet ediyor. Idris Elba’nın Solomon Reed karakteri ile oyuncular, devamlı değişen sadakatler ve geçmiş öyküler arasında bir maceraya atılıyor.

cyberpunk 2077 pc

Oyuna dair bilgisayar grafikleri üzerine yapılmış yorumlar, oyuncuların zaman zaman gerçek bir aktörün videolarını izlerken grafiklerin ne kadar ileri gittiğine hayret etmelerini sağlıyor. Grafiksel olarak gelişmiş özellikler, oyuna olan ilgiyi daha da artırıyor.

Dave the Diver

Dave the Diver, farklı türlerin garip bir karışımı olarak karşımıza çıkıyor. Temelde, bir sualtı avcılığı ve hazine arama oyunu olarak tanımlanabilir. Ancak oyunun başka bir katmanı daha var: buluntularınızı bir suşi restoranında kullanarak zaman yönetimi tecrübesi sunuyor.

dave the diver pc

Bu karmaşık yapıya rağmen Dave the Diver, oynaması inanılmaz derecede eğlenceli bir döngüye sahip. Çevresel ses sistemleriyle oynamak ise deneyime daha da çok katkıda bulunuyor.

Alan Wake 2

Alan Wake 2, hayranları tarafından uzun zamandır beklenen bir devam oyunu. Oyun, size hem kahraman Alan Wake olarak oynama imkanı sunuyor hem de o olayların ardından ortadan kaybolan yazarı araştıran FBI ajanı Saga Anderson olarak bir deneyim yaşatıyor. Ray-tracing teknolojilerinin en iyi örneklerinden birini sunan bu başlık, gerilim dolu bir atmosfere sahip.

alan wake 2 pc

Baldur’s Gate 3

Baldur’s Gate 3, Dungeons & Dragons evreni etrafında şekillenmiş kapsamlı bir video oyunu. Oyuncuların sınırsız bir hayal gücü beklentisi ile yola çıkan Larian Stüdyoları, Baldur’s Gate 3 ile o beklediğe neredeyse tam anlamıyla ulaşmış gibi görünüyor. Oyun, temelde hayal ettiğiniz her şeyi yapabileceğiniz bir deneyim sunuyor.

baldur's gate 3 pc

Tamamen kişiselleştirilebilir karakterler ve birden çok oyun modu ile oyuncuların defalarca keşfedebileceği, yeni yerler ve eşyalar sunan bu oyunda Larian’ın olası bir DLC çıkarması ile bağımlılığı artırması bekleniyor.

Cocoon

Cocoon, oyunları sıkı bir şekilde mercek altına alan bir bulmaca oyunu. Oyunun en büyük gücü, giderek artan karmaşıklığa sahip kurallarını size yavaş yavaş öğretmesi ve bu şekilde karmaşık gibi görünen bulmacaları çözerken karşılaştığınızda hızla yerli yerine oturtabilmeniz.

cocoon pc

Küresel şekilli nesneler ile oynanabilen Cocoon, farklı yetenekleri beraberinde taşıyor ve her bir nesnenin içinde tamamen yeni seviyeler barındırabiliyor. Bu yalın ama etkileyici oynanış tarzı ile oyuncular, esnek ve yenilikçi oyun yapısını takdir ediyor.

World of Horror

World of Horror, en belirgin şekilde Junji Ito etkisindeki monokrom çizim tarzı ile ön plana çıkıyor. Bu rol yapma oyunu, çeşitli Ito temalarının yanı sıra Japon şehir efsaneleri ile de haşır neşir oluyor. Oyun, küçük bir geliştirici ekibin emekleriyle hayata geçirilmiş ve erken erişim süresince oldukça geliştirilmiş bir final sürümü sunuyor.

world of horror pc

System Shock

System Shock, 90’ların hayatta kalma temalı klasik oyununun etkileyici ve çok beklentisi olan bir yeniden yapımıdır. Bu yeniden yapım, fazlasıyla karmaşık seviye tasarımları ve tuhaf silahları korurken, modern grafiklerle istasyonunu canlı bir şekilde yeniden hayal ediyor.

system shock pc

Slay the Princess

Slay the Princess, oyun tarihindeki en önemli öge olan prensesleri bir obje olarak değil, onları öldürmek üzere sunuyor. Bu görevi yerine getirmediğiniz takdirde dünyanın sonunu göze almanız gerekiyor. Oyunun merkezinde, farklı yolları keşfetmek, kararlar almak ve izlenecek stratejileri belirmek yatıyor.

slay the princess pc

Oyun, çoğu seferinde sunulan yeni seçenekler ve hadiselerle yolu yeniden çiziyor. Oyun içi küçük farklılıkları bulmak ve oyunun merkezindeki sırrı çözmek oyuncuları cezbediyor.

Viewfinder

Viewfinder, 2023 yılında karşılaşılan en iyi kısa form oyun deneyimlerinden biriydi. Oyun, bir polaroid fotoğraf makinesi ile fotoğraf çekip bu fotoğrafları gerçek dünyayla örtüştürüp çevrenin değişmesini sağlayan basit ama beyin eriten bir prensip üzerine kurulu.

viewfinder pc

Viewfinder, artan bulmaca kompleksitesini anlatı ile birleştiriyor, oyun dünyasını göründüğünden çok daha karmaşık bir hale getiriyor. Oyun oynanışı ve anlatımı iç içe geçirerek oyunculara yeni bir dünya keşfi vadediyor.

Bu başlıklar, 2023’te PC oyunlarının ne kadar ileri gittiğini ve ne kadar çok yönlü olabileceğini gösteriyor. Her biri kendi kitlesini yakalarken, oyun severlere farklı türden deneyimler sunuyor. Eğer PC oyunları sizin de ilgi alanınıza giriyorsa, bu oyunların her birini deneyimlemenizi öneririm. Sanatı, kültürü ve teknolojiyi bir araya getiren bu oyunlar, size sadece bir hikaye anlatmakla kalmıyor, aynı zamanda o hikayenin bir parçası olmanızı sağlıyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER