Teknoloji

Patreon Pro ve Premium ile yapımcılara gelişmiş hizmet sunacak

patreon

Patreon servis fiyatlandırmasında değişikliğe gitti. Açıklanan yeni fiyat tarifesiyle sistem Lite, Pro ve Premium olmak üzere üç bölüme ayrıldı. Şirketin belirttiğine göre, bu planlar yapımcıların ihtiyaçlarını daha iyi şekilde karşılamak için tasarlandı.

Patreon Lite, temel üyelik seçeneğini isteyen geleceğin yapımcılarını hedefliyor. Bu plan dahilinde barındırılmış yapımcı sayfası, patron iletişim araçları ve atölye çalışmalarına erişim bulunuyor. Platformdan kazanılan gelirlerin yüzde 5’lik kısmı komisyon olarak kesilecek. Aynı zamanda ödeme işlemleri masrafları da yansıtılacak.

Patreon Pro ise Lite planındaki her bir maddenin yanı sıra bağımsız üyelik paketleri, ölçümler, hedeflemeler, özel tanıtım araçları, master sınıfıları, sınırsız uygulama entegrasyonu ve öncelikli müşteri hizmetleri desteği gibi avantajlar içeriyor. Bu pakette ödeme işlemleri masraflarının yanı sıra kazancın yüzde 8’lik kısmı da komisyon olarak alınacak.

Eğer hâlihazırda bir Patreon yapımcısıysanız, size kurucu statüsü verilecek ve mevcut fiyatlandırmanızla ve ödeme masraf ücretleriyle Pro planına yerleştirileceksiniz. Bu sayede masraflar anlamında bu değişikliklerden etkilenmeyeceksiniz.

Patreon Premium paketinde en gelişmiş hizmetler var

Aynı zamanda Patreon Premium için de kurucular seçeneği olacak. Ancak bu plan herkese açık olmayacak ve ilerleyen aylarda yavaş yavaş yayılacak. Bu üyelik planı daha çok yüksek takipçisi olan, başarılı olmuş işletmeleri hedefliyor. Bu pakette Pro’dakilere ek olarak özel iş ortağı yöneticisi, ticari ürün ve ekip hesapları bulunuyor. Gelirlerin yüzde 12’si ve ödeme masrafları ya da mevcut yapımcılar için gelirin yüzde 9’u oranında kesinti şeklinde ücretlendirme yapılacak. Bu plan için ayda en az 300 dolar ödemeniz gerekecek. Ancak toplu satın almalarda indirim uygulanacak.

Patreon’un belirttiğine göre, yapımcılardan gelen geri bildirimler doğrultusunda bu planlar şekillendirildi. Binlerce Patreon kullanıcısıyla gerçekleştirilen çeşitli anketler, yuvarlak masa toplantıları, buluşmalar ve odak çalışma gruplarıyla fiyat planları ortaya çıktı. Mevcut yapımcılar bu değişikliklerden etkilenmeyecek. Patreon yakın zamanda üç milyon kişinin 100 binden fazla yapımcıyı site aracılığıyla desteklediğini açıklamıştı.

İLGİLİ HABERLER