Eğlence

Paramount 100’den fazla filmi YouTube’a yükledi

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

paramount-vault-081015

Çevrim içi yayın son zamanların en popüler konseptlerinden biri olsa da, film stüdyolarının büyük kısmı bu konsepte mesafeli yaklaşıyor. Film stüdyolarının bu tutumunun altında korsanın artacağına yönelik bir korkunun olduğu muhakkak. Ancak büyük stüdyolardan Paramount, bu algıyı değiştirebilecek bir hamlenin altına imza attı. Şirket, 100’den fazla filmi resmi YouTube kanalı The Paramount Vault’a yükledi.

Öncelikli olarak Paramount’un YouTube’a en yeni ve en muhteşem filmlerini yüklemediğini belirtmekte fayda var. YouTube’a yüklenen film sayısı 100’den fazla olsa da, Paramount Titanik, Indiana Jones: Kutsal Hazine Avcıları ve Transformers serisi gibi popüler filmleri listenin dışında bırakmış.

Listede siyah-beyaz klasikler, bilimkurgu, western gibi pek çok kategoride filmler yer alıyor. Başrolünde Charlton Heston’ın oynadığı 1950’lerde çekilen Dark City, Dolph Lundgren’in He-Man’i canlandırdığı Masters of the Universe gibi filmler Paramount’un YouTube listesinde öne çıkıyor.

Paramount’un YouTube’a yüklediği filmler, bölgesel kısıtlamalar yüzünden şu an için sadece ABD’de izlenebiliyor. Şirketin bu kısıtlamaları gevşetip yayını daha fazla ülkeye ulaştırıp ulaştırmayacağı bilinmiyor.

Benzer bir hamleyi ülkemizde Arzu Film gerçekleştirmiş ve klasikleşmiş pek çok filmini yüksek çözünürlüklü olarak YouTube kanalına yüklemişti.

İLGİLİ HABERLER