Teknoloji

Panasonic Toughbook CF-20’yi daha fazla pille güçlendiriyor

panasonic toughbook cf-20 mark 2Panasonic, 10.1 inçlik Toughbook modelinin yeni versiyonu, CF-20 Mark 2’nin duyurusunu gerçekleştirdi. İlk CF-20 modeli gibi, Mark 2 modeli de 10.1 inç ekranı, sağlam gövdeli, 2’si 1 arada tablet formunda sunuyor. Bu bilgisayarı, şirketin geçen yıl tanıttığı 12 inç ekranlı Toughbook 33’ün daha küçük boyutlu, rahat taşınabilir versiyonu olarak düşünebilirsiniz.

Mark 2 modelinde bazı yenilikler, daha modern özellikler de mevcut. Örneğin, hem görsel hem de kızılötesi sensörlerle güçlendirilmiş Windows Hello özellikli ön kamera bunlardan bir tanesi. Aynı zamanda klavye tuşları yüzde 8 oranında büyütüldü, kamera iyileştirildi. Klavye parçasına da eklenen ikinci bir pil sayesinde tahmin edilen pil ömrü 17 saate yükseltildi. Selefi ise tablet modunda 10 saatlik pil ömrü sunuyordu.

Teknik özellikler daha büyük boyutlu kardeşindeki kadar çekici görünmüyor. CF-20’de yedinci nesil Intel Core i5-7Y57 vPro işlemci, 8 GB RAM ve 256 GB SSD bulunuyor. 10.1 inç ekran 1920 x 1200 piksel çözünürlük desteği sunarken dokunmatik ekranı eldivenlerle de kullanmak mümkün oluyor. Ayrıca bilgisayarın opsiyonel 4G LTE bağlantı desteği de bulunuyor. Bu tarz modellerin polis, itfaiyeci, asker veya şantiye görevlisi gibi saha çalışanları tarafından sıklıkla kullanıldığını düşündüğümüzde, bu mobil bağlantı desteği daha fazla önem kazanıyor.

panasonic toughbook cf-20 mark 2Panasonic’in diğer Toughbook modelleri gibi, CF-20 de MIL-STD-810G askeri sağlamlık standartlarını karşılar nitelikte bir gövdeye sahip. Yani, bu bilgisayar sağlamlık için gerçekleştirilen düşme, şok, titreşim, yağmur, toz, kum, yüksekten atış, donma, yüksek veya düşük sıcaklık, sıcaklık şoku, güneş radyasyonu, tuz bombardımanı, nem ve atmosfer yanması gibi testlerden başarıyla çıkıyor. Ayrıca suya ve toza dayanıklılığı da IP65 sertifikasıyla belgeleniyor.

Ne yazık ki, Toughbook 20 son kullanıcılara doğrudan satılmıyor. Bu ürünü yetkili bir Panasonic satıcısından almak gerekiyor. Sağlam gövdeli tasarım çok ucuza da gelmiyor. Modellerin yurt dışı fiyatları 3099 dolardan (11 bin 773 TL) başlıyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER