Teknoloji

Panasonic sanal gerçeklik başlığı prototipini görücüye çıkardı

panasonic-sanal-gerceklik-160215-1

Son zamanların ivme kazanan konseptlerinden biri olan sanal gerçekliğin çekim alanına kapılan şirketler arasında Panasonic de girdi. Şirketin sanal gerçeklik başlığı prototipi Japonya’da düzenlenen bir etkinlikte görücüye çıktı.

İlk bakışta giyilmesi Oculus Rift’e kıyasla daha kolay gibi gözüken Panasonic’in sanal gerçeklik başlığı, Samsung Gear VR’a kıyasla ise biraz daha kaba gözüküyor. Panasonic’in sanal gerçeklik başlığı prototipinde Samsung Gear VR’da olduğu gibi bir telefona ihtiyaç duyulmadığını belirtmek gerekiyor.

panasonic-sanal-gerceklik-160215-2

90 derecelik görüntüleme açısına sahip bir OLED ekran ve 75 fps video kaydı yapabilen çok yönlü bir kamera barındıran Panasonic’in sanal gerçeklik başlığı, kulağa sabitlenebiliyor. Kulağa sabitlenmesi sayesinde Panasonic’in sanal gerçeklik başlığının kullanıcılara biraz daha rahat hareket etme imkanı sağlayabileceği belirtiliyor. Yedi farklı sensöre sahip olan çok yönlü kamera ise kullanıcılara tüm açılardan fotoğraf ve video çekme imkanı sağlıyor.

Panasonic sanal gerçeklik başlığında hangi içeriklerin destekleneceği konusunda bilgi vermese de, teknolojisinin 2020’de Tokyo’da gerçekleştirilecek Olimpiyat Oyunları’nda kullanılması yönünde bir arzusu olduğunu paylaştı. Şirketin cihazı satışa sunup sunmayacağı da henüz bilinmiyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER