Teknoloji

Paint, WordPad ve Notepad artık Windows’tan silinebilecek

windows cortana

Paint, WordPad ve NotePad uygulamaları çok uzun süredir Windows’un standart parçaları arasında yer alıyor. Ancak yakında bu uygulamalar isteğe bağlı özellikler hâline gelecek. Bu da ihtiyaç duymayan kullanıcıların söz konusu uygulamaları cihazlarından kaldırabileceği anlamına geliyor.

Microsoft‘tan henüz konuyla ilgili olarak resmi bir açıklama gelmiş değil. Ancak Windows 10 için hazırlanan en son Insider ön izleme sürümünde Microsoft Paint’in WordPad’in ve NotePad’in sistemden kaldırılabileceği görülüyor.

Söz konusu üç uygulama yine Windows 10’da kullanıcıların karşısına çıkmaya devam edecek. Ancak bu uygulamalar bundan böyle “İsteğe Bağlı Özellikler” bölümünde gösterilecek. Uygulamalar, isimlerinin yanındaki “yüklemeyi kaldır” butonuyla silinebilecek. Kullanıcıların silme işlemi sırasında bilgisayarlarını yeniden başlatmaları gerekecek.

microsoft paint

Metin ve görsellerin görüntülenmesi ve düzenlenmesi için ön yüklü çözümlerin olması, Windows kullanıcılarının işini kolaylaştıran bir hizmet olarak değerlendirilebilir. Ancak Windows ekosisteminde bu uygulamaların her birinin işini daha iyi yapan ücretsiz üçüncü taraf seçeneklerin olduğunu da unutmamak gerekiyor.

Paint, WordPad ve NotePad gibi uygulamaları silmenin bilgisayarın depolama alanında fazla yer açmadığını belirtmekte de fayda var. Söz konusu uygulamaların her biri yaklaşık 6-7 MB alan kaplıyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER