Teknoloji

Ouya kendi ekosistemini oluşturmak, Android tabanlı yazılımını daha fazla cihazda görmek istiyor

A-List Daily’ye konuşan Ouya CEO’su Julie Uhrman, yazılım lisanslamak için donanım üreticileriyle görüşme halinde olduklarını açıkladı. Ouya’nın bu hamlesinin arkasında Valve’ın SteamOS’ine rakip olma isteğinin yattığı düşünülüyor.

ouya-140213

Android tabanlı oyun yazılımını barındıran konsolunu geçtiğimiz yıl piyasaya süren Ouya, bu yolda çeşitli zorluklarla karşılaşmıştı. Kickstarter fonlu konsolun destekçilere teslimatında bazı gecikmeler yaşanırken, donanımın iyileştirilmesi ihtiyacı ortaya çıkmış, aynı zamanda kumandayla ilgili bazı sıkıntılar ortaya çıkmıştı. 2013’ü bir ”prova yılı” olarak tanımlayan Uhrman, Ouya’nın 2014 için çok daha büyük hedeflerinin olduğunu dile getirdi. Söz konusu büyük hedefler arasında Ouya’yı bir ekosisteme dönüştürmek de yer alıyor.

Ouya’nın diğer cihazlarda da görülemeye başlanacağını belirten Uhrman, 99 dolarlık bir konsolla yola çıktıklarını, ancak daima diğer insanların cihazlarında da çalışabilecek bir konsol ekosistemi oluşturmayı amaçladıklarını dile getirdi. Bu amacın gerçekleşmesinin zaman alacağının farkında olduklarını söyleyen Uhrman, yazılımın başka cihazlara yerleştirilecek kadar iyi hale geldiğini sözlerine ekledi. Ouya’nın potansiyel donanım ortakları konusunda ise bir bilgi verilmedi.

İlgili >> A-List Daily

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER