Teknoloji

Oppo’dan yeni nesil hibrit yakınlaştırma teknolojisiyle ilgili detaylar

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Akıllı telefonlar kamera tarafında son yıllarda birçok yeniliğe tanık oldu. Uzağı yakın hâle getiren hibrit zum teknolojisi de bu yeniliklerin başında geliyor. Yeni nesil hibrit yakınlaştırma, diğer bir deyişle zum üzerinde çalışmalar gerçekleştiren Oppo, son yeniliklerle ilgili bilgiler paylaştı. Şirket, yaptığı açıklamada kullanıcıların fotoğrafçılık deneyimlerine dayanarak 85mm ve 135mm orta odak uzunluklarında çekim deneyimini ve görüntü kalitesini iyileştirmeye odaklandığını söylüyor.

Oppo’ya göre 85mm ve 135mm odak uzunlukları, günlük hayatta kullanıcıların ihtiyaçlarını karşılıyor. Optimize edilmiş 85mm odak uzaklığı, nesnelerin kenarlarını keskinleştirmek için mükemmel bir iş çıkararak düşük ışıkta bile gerçek renklerde daha canlı görüntüler sağlıyor. 135mm odak uzaklığı ise, zenginleştirilmiş bir alan ve derinlik hissi yaratan ayrıntılar sunuyor.

Hibrit zoom teknolojisi kullanıcıların fotoğraf kompozisyonları oluştururken hayal gücünü güçlendiriyor. Manzarayı aşırı ayrıntıyla görüntüleyerek, mükemmel orta odak uzaklığı performansı, optik yakınlaştırma deneyimine keskinlik ve esneklik getiriyor.

Oppo'dan yeni nesil hibrit yakınlaştırma teknolojisiyle ilgili detaylar
Fotoğraflar, Oppo’nun yeni hibrit zoom teknolojisi kullanılarak geniş bir açıda, sırasıyla 85mm eşdeğer odak uzaklığı ve 135mm eşdeğer odak uzaklığı ile çekilmiştir.

En yeni hibrit zoom sistemi, yaklaşık 32 milyon piksel maksimum çıktıya sahip 16:11 genişliğinde ve büyük bir görüntüleme sensörü kullanıyor. Dördü bir arada piksel gruplama teknolojisini destekleyen sistem hem yakın hem de uzak mesafelerde geniş açılı görüntüleme teknolojisinin geliştirilmesi için daha fazla genişleme potansiyeli sağlıyor.

5x hibrit zoom teknolojisi ile başlayan OPPO’nun üzerinde çalıştığı yeni nesil hibrit zoom teknolojisi, şirketin görüntü alanındaki gücüne dayanıyor. Fotoğrafçılığın geleceğini tanımladığını belirten Oppo, kamera teknolojisinin sınırlarını zorlamaya devam edeceğini ve tüketiciler için son teknolojiyi içeren daha iyi bir fotoğrafçılık deneyimi yaratacağını kaydediyor.

İLGİLİ HABERLER