Teknoloji

Oppo yeni nesil ekran altı kamera teknolojisini tanıtacak

oppo
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Oppo ekran altı kamera teknolojisinin demosunu 2019’da MWC Şanghay’da gerçekleştirmişti. Şirketten o günden beri bu konuda somut bir adım gelmemişti. Ancak Oppo’nun Çin ofisinden gelen açıklama, şirketin ikinci nesil ekran altı kamera çözümünü tanıtmaya hazır olduğunu gösterdi. Tanıtım 4 Ağustos’ta gerçekleştirilecek.

Oppo’nun ekran altı kamera teknolojisinin ilk versiyonu özelleştirilmiş bir ekran ve kamera modülünün eşliğinde prototip bir cihazla sergilenmişti. Lensin altına yerleştirildiği ekran bölgesi, piksel yapısı yeniden tasarlanmış çok şeffaf bir kaplamaya sahip.

Söz konusu teknolojiyi son kullanıcıya ulaştıran ilk marka ise ZTE olmuştu. Visionox ile birlikte çalışan ZTE, Axon 20 modelinde kamerayı ekranın altına yerleştirmişti. Axon 20 beklentileri karşılamasa da, teknolojiyi biraz daha geliştirilmiş biçimde sunan Axon 30 daha olumlu yorumlar almıştı.

Oppo şimdiye kadar bu teknolojiyi sunacağı akıllı telefon konusunda bir ipucu vermemişti. Ancak ikinci nesil teknolojinin lansmanıyla birlikte Çinli üreticiden daha somut bilgilerin gelmesi sürpriz olmayacaktır.

İLGİLİ HABERLER