Teknoloji

Oppo Watch Wear OS ve EKG sensörüyle geliyor

oppo watch

Oppo’nun resmi kanalları aracılığıyla da duyurusunu yaptığı ilk akıllı saati Oppo Watch sonunda resmen gözler önüne çıktı. Oppo’nun ilk akıllı saati, daha önce de belirtildiği gibi, Apple Watch’a fazlasıyla benziyor.

Bu benzerlik sadece kavisli camla kaplı, kare şeklindeki ekrandan kaynaklanmıyor. Entegre kayışlar ve siyahı fazlasıyla yoğun olan kullanıcı arayüzü de Oppo Watch’u Apple Watch’a yaklaştıran unsurlar arasında bulunuyor. Oppo Watch’un 4.5mm alüminyum çerçevesi ise Apple Watch’a kıyasla daha ince görünüyor.

Oppo Watch’un 41mm ve 46mm olmak üzere ik farklı kadran boyutu seçeneği bulunuyor. 41mm kadran 1.6 inç, 46mm kadran ise 1.9 inç büyüklüğündeki ekrana ev sahipliği yapıyor. Her iki versiyonda da DCI-P3 renk gamının tamamını kapsayan, 402 x 473 çözünürlüklü kavisli AMOLED panel tercih edilmiş.

Oppo Watch’ta standart bir akıllı saatte olması beklenen özelliklerin hemen hemen hepsi mevcut. Egzersiz takibi, müzik kontrolü, kalp atış hızı monitörü gibi özellikler, Oppo’nun yeni akıllı saatinde kullanıcıları karşılıyor. 50 metreye kadar suya dayanıklı olan Oppo Watch’ta e-SIM ile hücresel bağlantı desteği de sunuluyor.

Oppo, şarj teknolojisini övmeye akıllı saatinde de devam ediyor. Oppo Watch’ta da şirketin akıllı telefonlarındaki gibi VOCC hızlı şarj teknolojisi kullanılıyor. Saatin standart modda 40 saat boyunca şarja ihtiyaç duymayacağını belirten Oppo, güç koruma modunda ise pil ömrünün 21 güne çıktığını ve bu modda bildirimlerin de alınabileceğine dikkat çekiyor. VOCC sayesinde 15 dakikada saatin pilinin yüzde 46 oranında dolduğu, tam şarjın ise 75 dakika sürdüğü ifade edildi.

oppo watch

Oppo Watch için ne kadar ödemek gerekecek

Oppo Watch’ta Google’ın Wear OS platformu üzerine kurulu “ColorOS Watch” olarak adlandırılan bir kullanıcı arayüzü yer alıyor.

Oppo Watch için Çin’de ön sipariş süreci bugün itibarıyla başladı. Akıllı saat 24 Mart itibarıyla kullanıcılarıyla buluşacak. Saatin 41mm versiyonu için 1499 yuan (1316 TL), 46mm versiyonu içinse 1999 yuan (1755 TL) ödemek gerekecek.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER