Teknoloji

Oppo Qualcomm’un yeni işlemcisinin ilk kullanıcılarından biri olacak

oppo coloros 14

Qualcomm’un Snapdragon 875 işlemcisini önümüzdeki aralık ayında tanıtması bekleniyor. Şirketin amiral gemisi olarak konumlandırdığı Snapdragon 875’in yanında bu işlemcinin “lite” versiyonunu da tanıtması öngörülüyor. Snapdragon 870 adını taşıyacağı söylenen bu işlemciyi kullanan ilk üreticilerden birinin de Oppo olacağı iddia ediliyor.

Qualcomm’un yeni işlemcisinin 3.2 GHz hıza ulaşabileceği belirtiliyor. Bu işlemcinin performans bakımından Snapdragon 865’in üstüne çıkacağı, ancak ham performans olarak tahmin edildiği gibi Snapdragon 875’in altında kalacağı ifade ediliyor.

Snapdragon 870 ve diğer yeni nesil işlemcilerle orta üst segmentte konumlanan telefonlarda da 5G desteğinden yararlanmak ve görece yüksek bir performansa ulaşmak mümkün olacak. Qualcomm açısından 1000 doların altında fiyatlarla yüksek performans sunmak da önem taşıyor.

Oppo Snapdragon 870 işlemcili telefon çıkaran tek üretici olmayacaktır. Listedeki diğer üreticileri görmek içinse Qualcomm’un resmi duyurusunu beklemek gerekiyor.

İLGİLİ HABERLER