Teknoloji

Oppo Reno 7 Pro’nun kamera sisteminin detayları ortaya çıkıyor

oppo reno 6 7 pro

Oppo’nun müstakbel amiral gemisi telefonlarıyla ilgili bilgiler yavaş yavaş ortaya çıkıyor. Ünlü duyumcu Digital Chat Station’ın paylaşımına göre, Oppo Reno 7 Pro modelinde 50 megapiksel çözünürlüklü Sony IMX766 sensör bulunacak.

Bu cihazın Oppo’nun Kodak ile birlikte geliştirdiği telefon olabileceği belirtiliyor. Söz konusu telefonda iki adet 50 megapiksel çözünürlüklü sensör bulunacak. Ancak bu telefonun Find serisinin bir parçası olarak resmiyet kazanabileceğini de unutmamak gerekiyor.

Yine de, Sony IMX766 sensörün Oppo genel merkezinde çok popüler bir bileşen olduğu söylenebilir. Şirket söz konusu kamera sensörünü Reno 6 Pro Plus’ta, Reno 6 Pro’nun Snapdragon işlemcili versiyonunda ve Find X3 Pro amiral gemisi telefonunda da kullanmıştı. OnePlus, Realme ve Vivo’nun telefonlarında da bu sensör ve özelleştirilmiş versiyonlarına yer verilmişti.

1/1.56 inç sensörün yerel piksel büyüklüğü 1.0 µm. DOL-HDR ve All-Pixel otomatik odaklama özelliği de IMX766’da mevcut.

Digital Chat Station’ın paylaşımına göre, bu sensörün varlığı Reno 7 Pro’da Reno 6 Pro’ya kıyasla görüntü kalitesinde hatırı sayılır bir artış sağlayacak. Ancak burada Reno 6 Pro’nun Dimensity 1200 işlemcili versiyonundan bahsedildiğini belirtmekte fayda var. Çin’de satılan söz konusu versiyonda 64 megapiksel OmniVision OV64B sensör bulunuyor.

Oppo Reno 7 Pro ilgili bilinenler şu an için oldukça sınırlı. Akıllı telefonun 2021’in sonlarında veya 2022’nin başlarında resmiyet kazanması muhtemel görünüyor. Bu ara dönemde telefona dair yeni detayların ortaya çıkması sürpriz olmayacaktır.

İLGİLİ HABERLER