Teknoloji

Oppo Reno 6 Pro için yeni işlemci iddiası

oppo çin reno 6 pro

Reno ailesi, Oppo’nun en sık şekilde güncellenen ürün grupları arasında yer alıyor. Şirket genellikle bir yıldan kısa zaman aralıkları içinde yeni Reno serilerini gözler önüne çıkarıyor. Oppo Reno 6 ve Reno 6 Pro da bu yaklaşımın en güncel üyeleri olarak tanıtılması beklenen telefonlar arasında yer alıyor.

Reno 5 Pro geçtiğimiz aralık ayında tanıtılmıştı. Cihazın tanıtımının üstünden bu kadar süre geçmişken, halefinin konuşulması sürpriz olarak değerlendirilebilir. Ancak Oppo’nun Reno ailesine yönelik yaklaşımını düşününce bu duruma pek şaşırmamak gerekiyor.

Reno 6 Pro’da 6.55 inç büyüklüğünde 2400 x 1080 piksel çözünürlüklü 90 Hz AMOLED ekranın bulunacağı söyleniyor. Ekranın sol üst köşesinde 32 megapiksel ön kameranın olacağı belirtiliyor. Telefonun dörtlü arka kamera sisteminde ise ana kamera görevini 64 megapiksel sensörün üstlenmesi bekleniyor. 4500 mAh pil ve 65W hızlı şarj da telefonun özellikleri arasında sayılıyor.

Söz konusu özellikler, Reno 5 Pro’nun özellikleriyle hemen hemen aynı görünüyor. Pil kapasitesi dışında herhangi bir değişiklikten söz etmek mümkün olmuyor (Reno 5 Pro 4350 mAh pile sahip). Reno 5 Pro ve Reno 6 Pro’yu ayırt edecek ana özellik işlemci olacağa benziyor.

Reno 5 Pro’nun kalbinde MediaTek’in Dimensity 1000+ işlemcisi bulunuyor. İddiaya göre, Oppo Reno 6 Pro ise MediaTek Dimensity 1200 işlemciyle gelecek. Akıllı telefonda bunun dışında başka bir fark sunulup sunulmayacağı ise şu an için belirsizliğini koruyor.

İLGİLİ HABERLER