Teknoloji

Oppo Reno 6 Lite sızıntısı tanıdık tasarımı gösteriyor

oppo reno 6 lite

Oppo Reno 6 serisi yakında Avrupa’da kullanıcıların karşısına çıkacak. Görünen o ki, Oppo Reno 6 serisine bu açılımda telefonun Lite versiyonu da eklenecek. Dedikodulara göre, akıllı telefon Oppo F19’un yeniden isimlendirilmiş versiyonu olacak. Oppo F19, Hindistan’da geçtiğimiz nisan ayında satışa sunulmuştu.

Reno 6 Lite’ın Oppo A95 4G ile birlikte tanıtılması bekleniyor. Bu telefonun da Oppo A74 4G ile aynı tasarıma ve özelliklere sahip olacağı söyleniyor. Oppo’nun aynı cihazları farklı isimlerle piyasaya sürmek gibi bir yaklaşımı olduğu için buna şaşırmamak gerekiyor.

Kısacası, bu sızıntılar Oppo’nun F19’u Avrupa pazarına farklı bir isimle süreceğini gösteriyor.

İnternete sızan en yeni videoya göre, Reno 6 Lite’da 6.43 inç büyüklüğünde Full HD+ çözünürlüklü ekran bulunuyor. Bu AMOLED ekranın yenileme hızı 60 Hz. Telefonun ekranı parmak izi tarayıcısına da ev sahipliği yapıyor. Ön kamera ise ekranın sol üst köşesindeki delikte yer alıyor.

Akıllı telefona ihtiyaç duyduğu enerjiyi 33W hızlı şarj desteğine sahip 5000 mAh kapasiteli pil veriyor. Telefonun kalbinde ise Qualcomm Snapdragon 662 işlemcinin bulunması bekleniyor. Bu işlemciye 6 veya 8 GB RAM’in eşlik edeceği, dahili depolama alanının ise 128 GB olacağı söyleniyor. 5 GB sanal RAM de telefonun özellikleri arasında sayılıyor.

Reno 6 Lite’ta ana kamera görevini 48 megapiksel sensör üstlenecek. 2 megapiksel derinlik sensörü ve 2 megapiksel makro kamera da sistemi tamamlayacak. Telefonun kamera uygulamasında AI 2.0, AI sahne iyileştirme ve gece modu gibi özellikler kullanıcıları bekliyor.

Oppo Reno 6 Lite kutusundan Android 11 ve ColorOS 11.1 kullanıcı arayüzüyle çıkacak. Telefonun 200 avro civarında bir fiyat karşılığında satılması öngörülüyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER