Teknoloji

Oppo Reno 5 Z 5G tanıtıldı: Dimensity 800U, 48 MP kamera

oppo reno 5 z g

Oppo, büyük Reno 5 serisine yeni bir üye daha ekledi. Serinin en yeni üyesi Oppo Reno 5 Z 5G adını taşıyor. Akıllı telefonun kalbinde MediaTek’in Dimensity 800U işlemci bulunuyor. Bu işlemciye 8 GB RAM ve 128 GB dahili depolama alanı eşlik ediyor. Reno 5 Z 5G kutusundan Android 11 işletim sistemi ve ColorOS 11 kullanıcı arayüzüyle çıkacak.

Akıllı telefon 6.43 inç büyüklüğünde Full HD+ çözünürlüklü bir AMOLED ekrana sahip. Parmak izi tarayıcısını da içinde barındıran bu ekranın sol üst köşesinde 16 megapiksel çözünürlüklü ön kamera bulunuyor.

Reno 5 Z 5G’nin arkasında dörtlü bir kamera sistemi mevcut. Bu sistemde ana kamera görevini 48 megapiksel çözünürlüklü sensör üstleniyor. 8 megapiksel ultra geniş açılı kamera, 2 megapiksel makro kamera ve 2 megapiksel monokrom kamera sistemi tamamlıyor. Telefonun kamerasında Ultra Gece Video, HDR Video, Çift Görünüm Video, Odak Kilidi, Dinamik Bokeh ve Yapay Zekâ Destekli Sahne İyileştirme gibi özellikler bulunuyor.

Reno 5 Z 5G’ye ihtiyaç duyduğu enerjiyi 4310 mAh kapasiteli pili veriyor. 30W şarj desteğine sahip bu pil, USB-C girişi üzerinden dolduruluyor. Reno 5 Z 5G’de 3.5 mm. kulaklık jakı, NFC ve adından da anlaşılacağı üzere 5 G desteği de mevcut.

Bu noktada Reno 5 Z 5G’nin F19 Pro Plus 5G’nin yeniden isimlendirilmiş bir versiyonu olduğunu belirtmekte fayda var. İki cihaz arasındaki farklar NFC desteğinin varlığı ve şarj hızının düşmesi.

Oppo Reno 5 Z 5G, Singapur’da satışa sunuldu. Akıllı telefonun fiyat etiketinde 529 Singapur doları (3225 TL) yazıyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER