Teknoloji

Oppo Reno 5 Pro 5G dünyaya açılıyor

oppo reno 5 pro 5g

Oppo Reno 5 Pro 5G geçtiğimiz ay Çin’de görücüye çıkmıştı. Akıllı telefon şimdi de dünyaya açılıyor. Geçtiğimiz yıl Reno 4 serisinde Çin versiyonu ve uluslararası versiyonda farklı özellikler sunan Oppo, bu yıl söz konusu ayrımı ortadan kaldırıyor. Reno 5 Pro 5G’nin uluslararası versiyonunda da MediaTek işlemci, ultra hızlı şarj özelliği ve dörtlü arka kamera bulunuyor.

Oppo Reno 5 Pro 5G’nin Çin dışındaki ilk durağı Hindistan olacak. Şirket, akıllı telefonun Hindistan duyurusunu uygun fiyatlı kablosuz kulaklık Enco X ile birlikte gerçekleştirdi.

Reno 5 Pro 5G’nin kalbinde Dimensity 1000 Plus işlemci bulunuyor. Reno 5 Pro 5G, Oppo’nun Hindistan’da piyasaya sürdüğü ilk 5G telefon olma özelliğini taşıyor. İşlemciye 8 GB RAM ve 128 GB depolama alanı eşlik ediyor. Akıllı telefonda microSD kart desteği bulunmadığını belirtmekte fayda var.

Reno 5 Pro 5G’nin arkasında dörtlü bir kamera sistemi bulunuyor. Burada 64 megapiksel çözünürlüklü ana kameraya 8 megapiksel ultra geniş açılı kamera eşlik ediyor. Sistemi 2 megapiksel çözünürlüklü makro kamera ve derinlik sensörü tamamlıyor. Telefonun önünde ise 32 megapiksel kamera bulunuyor.

Oppo Reno 5 Pro 5G 4350 mAh pille gelecek

Reno 5 Pro 5G’ye ihtiyaç duyduğu enerjiyi 4350 mAh kapasiteli pil sağlıyor. Bu pil 65W hızlı şarj desteğine sahip.

Oppo Reno 5 Pro 5G için siyah ve mavi olmak üzere iki renk seçeneği sunuluyor. Akıllı telefon Hindistan’da 35 bin 990 rupi (3690 TL) karşılığında satılacak.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER