Teknoloji

Oppo Reno 5 5G’nin tasarımı ve özellikleri resmi belgelerde görüldü

oppo reno 5 5g
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Oppo geçtiğimiz hafta PEGM00 ve PEGT00 model numalarını taşıyan bir telefonu Çin’in telekomünikasyon sertifika kurulu TENAA’ya kaydettirmişti. Bu akıllı telefonun teknik özellikleri ve fotoğrafları da sonunda ortaya çıktı. Ön panelin düz olması nedeniyle söz konusu telefonun Oppo Reno 5 5G adıyla resmiyet kazanma ihtimali daha yüksek görünüyor. Şirket Reno serisinin Pro modellerinde kavisli ekran tercih etmişti.

Akıllı telefonda 6.43 inç büyüklüğünde OLED ekranın bulunduğu belirtiliyor. Arka kamera sistemi ise 64, 8, 2 ve 2 megapiksel çözünürlüklü dört sensörden oluşuyor. Telefona ihtiyaç duyduğu enerjiyi ise 65W hızlı şarj desteğine sahip 4300 mAh kapasiteli pil bulunuyor. Reno 4 5G’de de 65W hızlı şarj desteği olduğu için bu durum pek şaşırtıcı görünmüyor.

Özellik listesinde kamera sistemi ve pil kapasitesi dışında dikkat çeken bir bilgi daha göze çarpıyor. Reno 5 5G’nin kutusundan Android 11 işletim sistemiyle çıkacağı görülüyor. Reno 5 5G’nin bu özelliğe sahip ilk Oppo markalı telefon olması muhtemel görünüyor.

Oppo Reno 5 5G için ilk detayların ortaya çıkmasının ardından gözler telefonun Pro versiyonuna çevrilmiş durumda. Ancak şu an için Reno 5 serisinin geneline dair detayların sınırlı olduğunu hatırlatmak gerekiyor.

İLGİLİ HABERLER