Manşetler

Oppo Reno 2, Reno 2 Z ve Reno 2 F tanıtıldı: Dört arka kamera, 6.5 inç ekran

Oppo, Reno 2 serisi altında üç yeni akıllı telefonu gözler önüne çıkardı. Orijinal Oppo Reno da bu yıl içinde resmiyet kazanmıştı. Söz konusu cihazlar Reno 2, Reno 2 Z ve Reno 2 F adını taşıyor. İlk olarak Hindistan’da satışa sunulacak bu telefonların üçü de dört arka kamera taşıyor.

Reno 2, yeni üçlünün zirve modeli olma özelliğini taşıyor. Ancak Reno 2’nin Reno 10x Zoom kadar hızlı olmadığını belirtmek gerekiyor. Qualcomm Snapdragon 855 taşıyan Reno 10x Zoom, Reno serisinin en hızlı telefonu olma unvanını koruyor. Reno 2’yi orijinal Reno’nun devamı olarak tanımlamak mümkün. Reno 2, orta sınıf akıllı telefonlar arasında zirveye oynayabilecek bir kapasiteye sahip.

Oppo Reno 2’nin kalbinde Qualcomm Snapdragon 730 yonga set bulunuyor. Bu yonga sete 8 GB RAM ve 256 GB dahili depolama alanı eşlik ediyor. 1080p çözünürlüklü, 6.5 inç büyüklüğündeki Dynamic AMOLED ekran 20:9 görüntü oranına sahip. Dynamic AMOLED panelin varlığı, Oppo’nun Samsung Galaxy S10 ve Note 10’da kullandığı ekran teknolojisinden yararlandığı anlamına geliyor. Kağıt üzerindeki bu ortaklığın gerçekte olup olmadığı, Reno 2 satışa çıktığında anlaşılacak.

Dört lensli arka kamera sistemi, günümüzde bir akıllı telefonun üst segmentteki yerini garanti etmiyor. Yine de, Reno 2’nin kamera kurulumu oldukça güçlü görünüyor. Ana kamera görevini 48 megapiksel çözünürlüklü Sony IMX586 sensör üstleniyor. Bu sensörü 8 megapiksellik geniş açılı modül, 13 megapiksellik telefoto lens ve 2 megapiksel çözünürlüklü monokrom sensör tamamlıyor. 5x optik zoom da Oppo Reno 2’nin arka kamera sisteminin özellikleri arasında bulunuyor.

Reno 2’de de ön kamera, açıldığında bir köpek balığı yüzgecine benzeyen yükselen ön kamera mekanizmasına yerleştirilmiş. 16 megapiksel çözünürlüğe sahip bu kameraya LED flaş da eşlik ediyor. LED flaş, Oppo tarafından “yumuşak ön ışık” olarak tanımlanıyor.

Reno 2 F ve Reno 2 Z ise daha alt segmentte konumlanıyor. Bu telefonlarda ön kamera mekanizması, standart biçimde dikey olarak yükseliyor. İki cihazın da genel olarak daha mütevazı özelliklere sahip olduğu söylenebilir. 2 Z’nin kalbinde MediaTek Helio P90 işlemci bulunuyor. 2 F ise Helio P70 işlemci taşıyor. Telefonun bellek seçenekleri arasında 6 GB RAM de mevcut. Her iki telefonda da 6.5 inç büyüklüğünde 1080p çözünürlüklü OLED ekran bulunuyor. Bu ekran 19.5:9 görüntü oranına sahip.

Oppo Reno 2 serisi ne zaman çıkacak, telefonların fiyatları ne kadar olacak?

Hem Z hem de F dört arka kameraya sahip. İki telefonda da 48 megapiksel çözünürlüklü ana kameraya 8 megapiksellik geniş açılı lens, 2 megapiksellik monokrom sensör ve yine 2 megapiksellik portre lens eşlik ediyor. Z ve F’nin kamera modülleri arasındaki tek fark, 48 megapiksellik kamerada kullanılan sensör. Z’de, tıpkı Reno 2’de olduğu gibi, Sony IMX586 bulunuyor. F’de ise daha uygun fiyatlı Samsung GM1 modül tercih edilmiş. İki telefonda da optik görüntü sabitleme özelliği bulunmuyor.

Oppo Reno 2 serisinin üç üyesi de VOCC 3.0 şarj desteğiyle gelecek. Tüm telefonlarda USB-C girişi, 3.5 mm. kulaklık jakı ve ekrana yerleştirilmiş parmak izi tarayıcısı mevcut. Akıllı telefonlarda Android’i Oppo’nun ColorOS 6.1 arayüzü tamamlayacak. Reno 2’ye sahip olmak için Hindistan’da 36 bin 990 rupi (2988 TL) ödemek gerekecek. Reno 2 Z’nin fiyat etiketinde ise 29 bin 990 rupi (2422 TL) yazacak. Her iki telefon da gelecek ay raflarda olacak. Oppo Reno 2 F içinse şimdilik bir fiyat bilgisi açıklanmış değil.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER