Teknoloji

Oppo R17 Gorilla Glass 6’nın kullanıldığı ilk telefon olacak

oppo r17Gorilla Glass, modern akıllı telefonların pek çoğunun ekranını kaplıyor. Gorilla Glass’ın üreticisi Corning’in hissedarları arasında Samsung da bulunuyor. Yeni nesil Gorilla Glass’lar genellikle Samsung Galaxy Note serisi telefonlarda kullanılıyor. Gorilla Glass 6’nın ilk olarak Galaxy Note 9’da boy göstermesi beklense de, bu unvanın sahibi Oppo R17 olacak gibi görünüyor.

Gorilla Glass 5 ilk olarak Galaxy Note 7’de kullanılmıştı. Gorilla Glass 4 ise Galaxy Note 4 ile pazara merhaba demişti. Gorilla Glass 6’nın da Galaxy Note 9 ile bu geleneği sürdüreceği söylense de, Corning tarafından PhoneArena sitesine gönderilen açıklama farklı bir durumu işaret ediyor.

Söz konusu açıklamada Gorilla Glass 6’nın ilk olarak önümüzdeki haftalarda satışa sunulacak Oppo R17’de boy göstereceği belirtildi. Konuya ilişkin olarak Oppo’nun başkan yardımcısı Andy Wu, şu ifadeleri kullandı: “Oppo ve Corning daima yakın bir ilişki içinde oldu. Bu da birbirinden farklı Oppo markalı akıllı telefonlarda müşterilerimize daha gelişmiş bir kullanıcı deneyimi yaşatmamızı sağladı. Yeni telefonumuzla birlikte Gorilla Glass 6’yı sunacak ilk şirket olmaktan dolayı mutluluk duyoruz. Böylelikle tüm müşterilerimize emsalsiz bir deneyim yaşatmayı amaçlıyoruz.”

Samsung Galaxy Note 9, 9 Ağustos’ta tanıtılacak ve büyük ihtimalle 24 Ağustos’ta satışa sunulacak. Oppo R17 konusunda ise şimdilik kesin bir çıkış tarihi açıklanmış değil. Ancak yapılan açıklamalar, R17’nin 24 Ağustos’tan önce satışa sunulacağını gösteriyor.

İLGİLİ HABERLER