Teknoloji

Oppo Pad tablet Snapdragon 870 ile testten geçti

oppo coloros 14
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Oppo bir süredir Oppo Pad adını taşıyan ilk tableti üstünde çalışıyor. Daha önce çıkan haberlerde tabletin 2022’nin başlarında resmiyet kazanabileceği belirtilmişti. Henüz resmiyet kazanmayan Oppo’nun ilk tableti, Geekbench’in benchmark testinden geçti. Tablet Geekbench’in veri tabanında OPD2101 model numarasıyla görülüyor.

Oppo OPD2101 tek çekirdek performansıyla 4582 puan, çok çekirdek performansıyla da 12259 puan alıyor. Testin sonuç sayfasında Oppo Pad’in sekiz çekirdekli 3.19 GHz Qualcomm işlemci taşıdığı ve bu işlemcinin kod isminin “kona” olduğu bilgisi de bulunuyor.

Bu da tabletin kalbinde Qualcomm Snapdragon 870 işlemcinin bulunacağını doğruluyor. Adreno 650 GPU da benchmark testinin verdiği bilgiler arasında yer alıyor. Bu işlemcinin Vivo’nun Vivo Pad isimli tabletinde de kullanılması bekleniyor.

oppo padBenchmark testine göre, Oppo Pad’de Snapdragon 870’e 6 GB RAM eşlik ediyor. Ancak tablet için başka bellek seçeneklerinin sunulması da muhtemel görünüyor. İşletim sisteminin Android 11 olması ise biraz hayal kırıklığı yaratıyor.

Daha önceki bir sızıntıda, Oppo’nun tabletinin 120 Hz LCD ekranla geleceği görülmüştü. 13 megapiksel arka ve 8 megapiksel ön kamera da tabletin özellikleri arasında yer alıyor. Sızıntılara göre, Oppo Pad Çin’de 2000 yuan (4260 TL) civarında bir fiyat karşılığında satılacak.

İLGİLİ HABERLER