Teknoloji

Oppo ön kamera rekabetini kızıştırmaya hazırlanıyor

oppo

Kamera, akıllı telefon üreticileri arasındaki rekabetin en önemli cephesi olarak değerlendirilebilir. Bu cephedeki mücadele dozu, önümüzdeki dönemde biraz daha yükselecek gibi görünüyor. Oppo, 44 megapiksel çözünürlüklü ön kameraya sahip telefonuyla bu rekabeti biraz daha kızıştırmaya hazır görünüyor.

Söz konusu telefona ait olduğu iddia edilen fotoğraf, YouTube’da “Mr Who’s the Boss” isimli kanalıyla bilinen Arun Maini tarafından paylaşıldı. Oppo’nun yeni telefonunun tasarımında tanıdık unsurların fazlalığı dikkat çekiyor. Akıllı telefonda ekranın üstündeki deliğe iki kameranı yerleştirilmiş olması da gözden kaçmıyor.

Aslında Maini’nin paylaşımında Oppo’nun ismi doğrudan geçmiyor. Ancak fotoğrafta görülen arayüz ColorOS’e fazlasıyla benziyor. ColorOS kullanıcı arayüzü, Oppo’nun ve Realme’nin akıllı telefonlarında kullanıcıların karşısına çıkıyor.

Durum çubuğu akıllara Oppo ve Realme’nin telefonlarını getiriyor

Durum çubuğunda bulunan ikonlar, geçtiğimiz bir yıllık dönemde Oppo’nun ve Realme’nin telefonlarında gördüğümüz ikonlara fazlasıyla benziyor. Ekranın sağındaki küçük çubuk ortaya doğru sürüklendiğinde ise kısayol menüsü ortaya çıkıyor. Buton diziliminde ve hoparlör ızgarasının yerleşiminde de Oppo’nun izlerini görmek mümkün oluyor.

Oppo’nun söz konusu cihazı hangi isimle çıkaracağı konusunda bir şey söylemek şu an için oldukça zor. Çinli üreticinin 2020 Mobil Dünya Kongresi’nde (MWC 2020) yeni bir amiral gemisi telefon tanıtma ihtimali oldukça yüksek görünüyor. Bu konuda akıllara gelen ilk “olağan şüpheli” Find X2 olsa da, henüz bunu destekleyen bir bilgi ortaya çıkmış değil. Sorunun cevabını öğrenmek için Oppo’nun 22 Şubat’ta MWC 2020 kapsamında düzenleyeceği etkinliği beklemek gerekiyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER