Teknoloji

Oppo’dan kızaklı, çift ekranlı akıllı telefon tasarımı

oppo coloros 14

Oppo tarafından Çin Fikri Mülkiyet İdaresi’ne (CNIPA) yapılan bir patent başvurusu, şirketin dikey olarak açılan kızaklı bir akıllı telefon tasarımı üzerinde çalıştığını gösteriyor. Pek çok üretici, akıllı telefon pazarını “yeniden tanımlamak” adına farklı tasarım fikirlerini değerlendirmeye alıyor. Dolayısıyla Oppo’nun da bu yönde bir hamle yapmasına şaşırmamak gerekiyor.

Akıllı telefon üreticilerinin ilk tercihinin katlanabilir telefonlar olduğu söylenebilir. Pek çok üretici bu konuda çalışma yapıyor. Hatta Samsung, Huawei ve Motorola gibi şirketlerin katlanabilir telefonları hâlihazırda piyasada mevcut.

Oppo’nun da bu şirketler gibi geçmişten ilham aldığı görülüyor. Kızaklı cep telefonları da bir dönem oldukça popülerdi. Hatta ilk akıllı telefonların çıkış döneminde de klavyesi kızaklı mekanizmalardan çıkan telefonlar bir hayli ilgi görmüştü.

TigerMobiles sitesinde paylaşılan Oppo’nun patent dosyasına bakıldığında kızaklı mekanizmadan ikinci bir ekranın çıktığı ve böylelikle toplam ekran alanının yaklaşık yüzde 40 oranında arttığı görülüyor. Kızaklı mekanizma kapatıldığında ekranın görüntü oranının 1:1 olacağı da belirtiliyor. Bu da telefonun kare bir tasarıma sahip olacağını işaret ediyor.

Akıllı telefon üreticileri düzenli olarak patent başvuruları yapsa da, bunları her zaman somut ürünlere dönüştürmüyor. Oppo ve kızaklı telefon patentinin akıbeti için de biraz beklemek gerekiyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER