Teknoloji

Oppo K10 Pro için tüm bilgiler resmi kayıtlarda görüldü

oppo k10 pro

Oppo K10 serisi, yaklaşık 7 ay önce tanıtılan K9 serisinin ardından gözler önüne çıkmaya hazırlanıyor. Serinin PGIM10 model numarasını taşıyan ilk üyesinin Oppo K10 Pro adıyla resmiyet kazanması bekleniyor. TENAA kayıtları bu telefonun tasarımını ve teknik özelliklerini gözler önüne seriyor. Verilen bilgiler, K10 Pro’nun rekabetçi bir orta üst sınıf telefon olacağını gösteriyor.

K10 Pro’nun kalbinde Qualcomm Snapdragon 888 işlemci bulunacak. Bu işlemciye 8 veya 12 GB RAM eşlik edecek. Dahili depolama alanı seçenekleri ise 128 ve 256 GB olacak. Akıllı telefonun Full HD+ çözünürlüklü 6.62 inç büyüklüğündeki AMOLED ekranı, parmak izi tarayıcısına da ev sahipliği yapacak.

Oppo üçlü kamera modülünden vazgeçmeyecek. Ancak bu modülün tasarımı Reno 7 serisininkine daha yakın olacak. Dikey olarak konumlandırılmış iki büyük yuvarlağın hemen yanında daha küçük bir yuvarlağın bulunduğu görülüyor. 50 megapiksel ana kameraya 8 megapiksel ultra geniş açılı kamera eşlik edecek. 2 megapiksel kameranın ise makro kamera veya derinlik sensörü olarak işlevi görmesi bekleniyor. Ön kameranın çözünürlüğü ise 16 megapiksel olacak.

TENAA kayıtlarında pil kapasitesi 2440 mAh olarak görülüyor. Ancak bunun iki pil hücresinden sadece birinin kapasitesi olduğunu belirtmek gerekiyor. Bu da minimal şarj kapasitesinin 4880 mAh, tipik şarj kapasitesinin ise 5000 mAh olacağı anlamına geliyor. Telefonun 80W hızlı şarj için Çinli sertifika kurulu 3C’den onay aldığını da belirtmekte fayda var.

Oppo K10 Pro çok büyük ihtimalle nisan ayı içinde resmen gözler önüne çıkacak.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER