Teknoloji

Oppo ilk katlanabilir telefonunu çok yakında tanıtabilir

oppo katlanabilir

Oppo uzun süredir katlanabilir bir telefon üstünde çalışıyor. Telefonun bu yıl bitmeden resmiyet kazanması bekleniyor. Cihazın 2021’in ilk yarısında tanıtılacağı iddiası gerçeğe dönüşmese de, 2022’yi beklemenin gerekmeyeceği de vurgulanıyor.

Çin’den gelen son haberlere göre, Oppo’nun ilk katlanabilir telefonu önümüzdeki ay içinde gözler önüne çıkacak. Akıllı telefonda 8 inç 120 Hz LPTO katlanabilir ekranın bulunması bekleniyor.

Cihazda işlemci görevini ise Qualcomm Snapdragon 888’in üstleneceği söyleniyor. Aralık ayında Snapdragon 888’in takipçisi duyurulacağı için Oppo’nun bu tercihi biraz tuhaf olarak görülebilir.

Oppo’nun ilk katlanabilir telefonunun çok da ucuz olmayacağı da konuşulanlar arasında yer alıyor. Bunun pek de şaşırtıcı olmadığını söylemek gerekiyor. Cihazın Çin dışında piyasaya çıkıp çıkmayacağı da hâlihazırda belirsizliğini koruyor.

Daha önceki dedikodulara göre, Oppo katlanabilir telefonunda ana kamera görevini 50 megapiksel çözünürlüklü Sony IMX766 sensöre verecek. 32 megapiksel ön kamera ve kenara entegre parmak izi tarayıcısı da telefonun özellikleri arasında sayılıyor.

İLGİLİ HABERLER