Teknoloji

Oppo Find X3 Pro sızıntısı en önemli detayları gösteriyor

oppo find x2 pro x3

Oppo, 2021’in ilk çeyreğinde Qualcomm Snapdragon 888 işlemcili yeni bir amiral gemisi telefon çıkaracağını daha önce açıklamıştı. Yeni bir sızıntı, Oppo Find X3 Pro adıyla resmiyet kazanması beklenen bu telefona dair önemli detayları gözler önüne seriyor.

Ünlü duyumcu Evan Blass’ın paylaşımına göre, akıllı telefon Oppo bünyesinde Fussi kod adıyla anılıyor. Telefonun 3216 x 1440 piksel çözünürlüklü 6.7 inç büyüklüğünde bir ekranla geleceği iddia ediliyor. Bu ekranın 1.07 milyar renk ve uyarlanabilir yenileme hızı desteği sunacağı da konuşulanlar arasında yer alıyor. Yenileme hızının 10Hz ila 120Hz arasında değişebileceği ifade ediliyor.

Milyar renk desteğinin yeni bir şey olmadığını belirtmekte fayda var. Oppo daha önce Find X2 Pro’da da bu desteğe yer vermişti. Dinamik yenileme hızı ise aralarında Samsung’un da bulunduğu başka üreticiler tarafından kullanılmıştı.

Find X3 Pro’nun arkasında ise iki adet yeni 50 megapiksel çözünürlüklü Sony IMX766 sensör bulunacak. Bunlardan biri ana kamera, diğeri ise ultra geniş açılı kamera olarak çalışacak. 2x optik zum yapabilen 13 megapiksel kamera ve 3 megapiksel makro kamera da sistemi tamamlayacak. Makro kameranın etrafında kameranın bir tür mikroskop işlevi görmesini sağlayacak bir halka ışık da bulunacak. Find X2 Pro’daki periskop zum kameranın Find X3 Pro’da yer almayacağı iddiasının da ilginç göründüğü söylenebilir. Ancak bu konuda henüz ortada kesin bir bilgi olmadığını belirtmekte fayda var.

Find X3 Pro’nun tartıda 190 gram çekeceği, hem ekranın hem de arka panelin çerçeveye doğru kavis yapacağı söyleniyor. Arka panelin seramik veya cam olacağı, renk konusunda ise siyah ve mavinin yanına bir süre sonra beyazın ekleneceği belirtiliyor.

Telefona ihtiyaç duyduğu enerjiyi 4500 mAh kapasiteli pili sağlayacak. Bu pil, 65W SuperVOOC 2.0 kablolu ve 30W VOOC Air kablosuz hızlı şarj desteğiyle gelecek. NFC modülünün çift kasa anten tasarımına sahip olacağı ve telefonun hem önünden hem de arkasından işleyeceği ifade ediliyor.

Oppo Find X3 Pro kutusundan Android 11 ve ColorOS 11 kullanıcı arayüzüyle çıkacak.

İLGİLİ HABERLER