Manşetler

Oppo F21 Pro 4G tanıtıldı: Snapdragon 680, 32 MP ön kamera

oppo f21 pro

Oppo F21 Pro, bir süredir devam eden resmi paylaşımların ardından resmen gözler önüne çıktı. Akıllı telefonun 4G versiyonu Bangladeş’te duyuruldu. 6.43 inç büyüklüğünde 90 Hz ekrana sahip olan telefonun kalbinde Qualcomm Snapdragon 680 işlemci bulunuyor.

Bu işlemciye 8 GB RAM eşlik ediyor. RAM kapasitesinin üstüne sanal RAM desteğiyle 5 GB daha eklenebiliyor. Telefonun depolama alanı ise 128 GB. Depolama alanı microSD kart desteğiyle artırılabiliyor.

Akıllı telefonda ana kamera görevini ise 64 megapiksel çözünürlüklü sensör üstleniyor. 2 megapiksel makro kamera ve 2 megapiksel derinlik sensörü de ana kamerayı tamamlayacak. LED flaş da kamera modülünün parçaları arasında yer alıyor.

oppo f21 proTelefonda ön kamera görevini ise Sony’nin 32 megapiksel çözünürlüklü yeni IMX709 sensörü üstleniyor. Bu özelleştirilmiş ön kamera sensörüyle daha canlı ve pozlaması daha fazla fotoğraf ve videoların elde edilebileceği belirtiliyor. Bu sensörün klasik RGB sensörlere kıyasla yüzde 60 daha fazla ışık hassasiyetine sahip olduğu ve gürültü seviyesinin de yüzde 30 daha düşük olduğu belirtiliyor.

F21 Pro’nun turuncu renk seçeneğinin arka panelinde fiberglas deri bir kaplama mevcut. Bu kaplama aynı zamanda telefonu incelten çerçevesiz bir pil kılıfı işlevi görüyor. Ana materyalde kullanılan taneli deri hem suya hem de aşınmaya karşı dayanıklı.

Siyah renk seçeneğine sahip versiyonda ise Oppo’nun Glow teknolojisiyle arka panele parlak bir görüntü kazandırılırken, mat bir tutuş hissiyatı veriliyor. Böylelikle parmak izi ve lekelerin görünürlüğü azaltılıyor. Telefona ihtiyaç duyduğu enerjiyi 4500 mAh kapasiteli pil veriyor. Bu pil, 33W SuperVOCC hızlı şarj teknolojisine sahip. Söz konusu teknoloji 15 dakika içinde pili yüzde 31 oranında dolduruyor. Pili tamamen doldurmak içinse 63 dakika gerekiyor.

Oppo F21 Pro’nun ekranı telefonun parmak izi tarayıcısına da ev sahipliği yapıyor. Telefonda 3.5 mm. kulaklık jakı da mevcut. F21 Pro kutusundan Android 11 ile çıkıyor. Bu işletim sistemini ColorOS 12.1 kullanıcı arayüzü tamamlıyor.

Oppo F21 Pro 4G, Bangladeş’te 27990 taka (4781 TL) karşılığında ön satışa çıktı. Telefon, 18 Nisan itibarıyla raflardaki yerini alacak. Akıllı telefonun 5G uyumlu versiyonunun tanıtımı da 12 Nisan’da gerçekleştirilecek.

İLGİLİ HABERLER