Teknoloji

Oppo ColorOS 7 güncellemesini alacak telefonları açıkladı

oppo coloros 7 alacak telefonlar

Oppo’nun Android tabanlı özelleştirilmiş yazılımı ColorOS 7.0 sürümü 2020’nin başından beri çıkan bazı Android telefonlarında yüklü olarak geliyor. Ancak bu telefonları henüz Türkiye’de görmediğimiz için, ülkemizdeki kullanıcılar hâlâ Android 9 tabanlı ColorOS 6.1 ile cihazlarını kullanıyorlar. Ne var ki, bu durum çok yakında değişecek gibi görünüyor. ColorOS 7 güncellemesini alacak Oppo telefonları ve bunların tarihleri netleşti.

Oppo, yayınladığı yeni bir listeyle çok yakında ColorOS 7 güncellemesini alacak akıllı telefonlar hakkında bilgi verdi. Listede 2018’de tanıtılmış ve Türkiye’de de satışa çıkmış akıllı telefonlar yer alıyor. Oppo’nun Weibo hesabı üzerinden paylaştığı listede Oppo Find X, Oppo R17, Oppo Reno 2 ve Oppo Reno 2Z gibi cihazların yer aldığını görüyoruz. Aşağıdaki tablodan cihazınızın bu listede yer alıp almadığını görebilirsiniz.

MODEL YAYIN TARİHİ SÜRÜM NUMARASI
Oppo Find X 13 Nisan F.06
Oppo Find X Lamborghini Edition 13 Nisan F.06
Oppo Find X Super Flash Edition 13 Nisan F.06
Oppo Reno2 17 Nisan C.11
Oppo R17 20 Nisan F.10
Oppo R17 New Year Addition 20 Nisan F.10
Oppo R17 Pro 20 Nisan F.05
Oppo R17 Pro New Year Edition 20 Nisan F.05
Oppo R17 Pro King of Glory Edition 20 Nisan F.05
Oppo Reno Z 20 Nisan C.14
Oppo Reno2 Z 25 Nisan C.12

Yukarıdaki tarihlerin Çin için paylaşıldığını belirtelim. Türkiye’deki kullanıcıların güncelleme için biraz daha beklemeleri gerekecek, ancak geçen yılın sonbaharında çıkan Oppo Reno 2 veya Oppo Reno 2Z modellerinden herhangi bir tanesi alanların ya da geçen yıl bu zamanlarda Türkiye’de gördüğümüz Reno Z veya R17 gibi modeller için güncellemenin eli kulağında olduğunu bilmek iyi haber sayılabilir.

Color OS 7 yenilikleri

Color OS 7 sistem genelinde genişletilmiş koyu tema desteği sunuyor. Bu sayede OLED ekranlı Oppo telefonlarına güç tüketiminin yüzde 38 oranında azaltılabildiği belirtiliyor. Aynı zamanda daha rahat ve sade bir görünüm sunan yenis istem ikonları geliyor. İkonların özelleştirilebilmesi imkanı da mevcut. Hava durumuna uygun olan yeni bildirim uyarı sesleri ve Danimarkalı ses tasarım şirketi Epic Spund tarafından geliştirilmiş bazı sesler de var.

Kullanıcı arayüzüne ekran görüntüsünü almayı sağlayan yeni bir hareket de ekleniyor. Seçilmiş alanda üç parmağınızı uzunca bastırdığınızda ekran görüntüsünü alabilirsiniz.

Oppo’nın ColorOS 7 kullanıcı arayüzünde Kişisel Bilgi Koruması seçeneği de bulunuyor. Bu seçenek kullanıcının kişisel bilgilerini üçüncü taraf uygulamalardan koruyor. Gizlilik ayarları içinde ödeme koruması ve dosya koruması seçenekleri de bulunuyor. Aynı zamanda kullanıcıların sık kullandıkları uygulamaları ve araçları ekranın kenarına ekleyerek hızlıca açmalarını sağlayan yeni bir Akıllı Kenar Çubuğu özelliği de bulunuyor.

İLGİLİ HABERLER