Teknoloji

Oppo Türkiye’nin de içinde bulunduğu yeni CEE bölgesini duyurdu

oppo cee
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Oppo bugün internet üzerinden yayınladığı CEE Into The Future etkinliğinde, genel merkezin bulunduğu Polonya-Varşova, test merkezinin bulunduğu Romanya ve kapsamlı üretim tesislerinin bulunduğu Türkiye’nin de aralarında olduğu 11 Orta ve Doğu Avrupa ülkesindeki operasyonel altyapıyı kapsayan bölgesel operasyonların başladığını duyurdu.

Şirketin belirttiğine göre, bölgesel operasyonların merkezi, Orta ve Doğu Avrupa Başkanı Johnny Zhang’in liderliğinde Polonya’nın Varşova şehri olmaya devam edecek. Oppo’nun CEE olarak tanımladığı bölgede Çek Cumhuriyeti, Macaristan, Kazakistan, Moldova, Polonya, Romanya, Rusya, Slovakya, Türkiye, Ukrayna ve Özbekistan’da faaliyet gösteriyor ve bu ülkelerde 400 milyondan fazla kişiye ulaşıyor.

Oppo bölgeye olan bağlılığını, Türkiye’de şirket için Reno ve A Serisi akıllı telefon üretecek kapsamlı bir üretim tesisine yatırım yaparak göstermişti. Şirket, fabrikada halihazırda 800’den fazla yerli çalışanın istihdam edildiğini belirtiyor. Ayrıca Çinli şirket, bölgeye uzun vadeli bağlılığının bir başka göstergesi olarak Romanya’da da bir test merkezi kurdu.

Oppo Orta ve Doğu Avrupa Başkanı Johnny Zhang, “Bugün, bölgedeki varlığımızı inşa etmek için iki yıldan fazla süren sıkı bir çalışma içerisindeydik. Oppo, 800 yerli çalışandan oluşan Türkiye’deki üretim tesisinin açılışından bölge genelinde yerel ekiplerin kurulmasına kadar, markamızı uzun vadede inşa etmemizi sağlamak için sürdürülebilir bir varlık oluşturuyor.” dedi. “Bölgede yaptığımız ve devam eden yatırımların gösterdiği gibi Orta ve Doğu Avrupa, Oppo için kritik derecede önem gösteriyor. Bölge yalnızca akıllı telefon teknolojisini benimsemekle kalmadı, bugüne kadar elde ettiğimiz başarı, Oppo ile Orta ve Doğu Avrupa bölgesindeki kullanıcılar arasındaki sinerjiyi gözler önüne serdi.”

Etkinlikte konuşan Canalys Araştırma Müdürü Ben Stanton ise “Tüketiciler birinci sınıf kalitede bir kameraya, bir ekrana ve uzun ömürlü bir pile sahip akıllı telefon istiyor. Aynı zamanda yerel olarak yatırım yapan ve yerli yetenekleri istihdam eden güvenilir bir marka görmek istiyorlar. Oppo, bölgedeki insanların ilişki kurabileceği ve güvenebileceği saygın bir marka ile Orta ve Doğu Avrupa pazarına seçenek getiriyor.” şeklinde konuştu.

Oppo’nun hedefi 5G’de liderlik

2022’nin sonunda Orta ve Doğu Avrupa bölgesinde yaklaşık 20 milyon 5G mobil aboneliğinin olması bekleniyor ve bunun önümüzdeki 5 yıl içinde on kat artarak 200 milyona ulaşacağı tahmin ediliyor. Oppo, Avrupa’da ilk 5G telefonunu 2019 yılında piyasaya sunmuştu. Şirket, “5G standartlarındaki liderliğinin, onu sunduğu kapasite, hız ve esneklikten yararlanmak isteyen operatörler ve perakendeciler için ideal bir ortak hâline getirdiğini” söylüyor.

Johnny Zhang,  “Oppo, birçoğu Avrupa’da olmak üzere dünya çapında 80’den fazla operatörle 5G iş birliği gerçekleştirdi ve 5G standartlarıyla ilgili 3.000’den fazla patent başvurusunda bulundu. Oppo akıllı telefonlarının 5G’nin avantajlarını bölgedeki kullanıcılara sunmak için tamamen optimize edilmesini sağlamak için bölgedeki operatörlerle yakın iş birliği yapıyoruz.” dedi.

Oppo CEE bölgesi için yeni ürün duyuruları

Oppo, oluşturduğu CEE bölgesinde piyasaya sunulacak yeni ürünlerinin bilgilerini de paylaştı. Geçtiğimiz haftalarda ve aylarda duyurulan Oppo Reno 6 Pro 5G, Oppo Reno 6 4G Android telefonlar ve Oppo Enco Free 2 kablosuz kulaklık çok yakında Türkiye’de de satışa sunulacak.

İLGİLİ HABERLER