Teknoloji

Oppo AR Glass 2021 artırılmış gerçeklik gözlüğü tanıtıldı

oppo ar glass 2021

Oppo geçtiğimiz yıl gerçekleştirdiği Inno Day etkinliğinde artırılmış gerçeklik (AR) gözlüğünü duyurmuştu. Şirket bu yıl da gözlüğünün yeni versiyonunu tanıttı. Geçtiğimiz yıl tanıtılan gözlük tasarım bakımından sanal gerçeklik gözlüklerini hatırlatırken, Oppo AR Glass 2021 isimli yeni model standart bir gözlük görüntüsüne biraz daha yaklaşıyor.

Oppo’dan verilen bilgiye göre, AR Glass 2021, selefine kıyasla yüzde 75 oranında daha hafif. Gözlüğü USB-C’den USB-C’ye kablosuyla Find X2 Pro akıllı telefona bağlamak ise Qualcomm Snapdragon 865 işlemcinin de varlığıyla büyük bir performans artışını getiriyor.

Gözlükte kullanılan Birdbath optik çözümü kontrastı yüzde 53 oranında artırıyor. Parlaklık düzeni yüzde 98 oranında yükselirken, derece başına düşen piksel sayısı da yüzde 40 oranında yukarıya çıkıyor. 0.71 inç büyüklüğünde yerleşik OLED ekranın bulunduğu gözlükte büyük bir hoparlör ve özel bir yarı açık akustik tasarıma yer verilmiş. Bunlar sayesinde kullanıcılar 3 metre mesafeden 90 inç bir ekranı izliyormuş gibi bir deneyim yaşayabilecek.

AR Glass 2021 bir telefonla eşleştirildiğinde telefonu bir izleme dörtgeni olarak kullanmak mümkün olacak. Gözlük, balık gözü kameralar sayesinde el ve parmak takibi de yapabilecek. Tek bir eldeki 21 işaretçiyi algılayabilen gözlük, bir parmakta da dört noktayı tanıyabiliyor.

oppo ar glass 2021

Gözlüğün çevrimiçi ortamda ve yerel ağda HD videoları izlemek için kullanılabileceği belirtiliyor. Kullanıcılara sinemaya benzer bir izleme deneyiminin yaşatılacağı ifade edildi. Oppo AR Glass 2021 için geliştirici programı da önümüzdeki yıl içinde başlayacak.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER