Teknoloji

Oppo A93 5G sızıntısı ekranın detaylarını gösteriyor

oppo a93 5g

Oppo A93 5G hakkındaki söylentiler bir süredir etrafta dolaşıyor. Telefonun teknik özellikleri ve görselleri bir süre önce görülmüştü. En yeni sızıntı, A93 5G’nin ekranıyla ilgili önemli bir detayı gösteriyor. Buna ek olarak, Çinli perakende zinciri TMall’un internet sitesinde telefonun üç renk seçeneği de görülüyor. Bu noktada telefonun 4G versiyonunun geçtiğimiz yıl resmiyet kazandığını hatırlatmakta da fayda var.

TMall’un internet sitesine göre, A93 5G’de 6.5 inç büyüklüğünde Full HD+ çözünürlüklü IPS ekran bulunuyor. Daha önceki sızıntılarda telefonun AMOLED panelle geleceği iddia edilmişti. Ekranın yenileme hızının 90 Hz olacağı da göze çarpan noktalar arasında yer alıyor.

Daha önceki sızıntılarda telefonun kavisli bir ekrana sahip olacağı görülmüştü. Ancak TMall’daki fotoğraflar düz bir ekranı gösteriyor. Bu ekranın sol üst köşesinde ön kameranın yerleştirildiği bir delik yer alıyor. Ön kameranın çözünürlüğünün 8 megapiksel olduğu belirtiliyor.

Oppo A93 5G’nin kalbinde Qualcomm Snapdragon 480 işlemcinin bulunmasına kesin gözüyle bakılıyor. 8 GB RAM ve 256 GB depolama alanının da bu işlemciye eşlik edeceği söyleniyor. Android 11 ve ColorOS 11.1, kenara yerleştirilmiş parmak izi tarayıcısı, 18W şarj hızı destekli 5000 mAh pil de telefonun özellikleri arasında sayılıyor.

Oppo A93 5G için Çin’de ön sipariş döneminin 15 Ocak’ta başlaması bekleniyor. Telefonun 20 Ocak itibarıyla raflarda yerini alacağı belirtiliyor. Cihazın 1999 yuan (2283 TL) veya 2199 yuandan (2512 TL) başlayan fiyatlarla satılacağı söyleniyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER