DosyaManşetler

Oppo A74’ün öne çıkan 5 özelliği – Video

oppo a74

Yerli üretim Oppo A74 geride kalan yaz günlerinde piyasaya çıkan iddialı orta segment Android telefonlarından bir tanesi oldu. 3000 TL seviyesindeki fiyatlarıyla tüketicilere yüksek görsel deneyim sunan AMOLED ekran, günlük işleri yerine getirmekte ve optimum oyun performansı sunmakta yeterli bir donanım paketi ve 48 megapiksel kameranın da aralarında olduğu ve her koşulda ihtiyaçları karşılayan bir kamera sistemi sunuluyor. Daha önce Oppo A74 inceleme yazısında bu Android telefonun nasıl bir deneyim sunduğuna göz atmıştık. Yukarıda izleyebileceğiniz videoda ve bu yazıda ise, Oppo A74’ün öne çıkan 5 özelliğini mercek altına alıyoruz.

Ekran

Oppo A74’te 6.43 inç köşeden köşeye uzunluğa sahip, ekran bulunuyor. Oppo, AMOLED ekran teknolojisini ürün yelpazesi içinde geniş bir kesime sunuyor. A74 de bundan nasibini alıyor. Bu fiyat segmentinde AMOLED teknolojisini görmek fazlasıyla memnun edici. Bir başka memnun edici unsur da ekranın 1080 x 2400 piksel ile Full HD+ çözünürlük sunması. 20:9 görüntü oranlı ekran 409 ppi ile ortalamanın üstünde bir piksel yoğunluğu, dolayısıyla fazlasıyla tatmin edici bir keskinlik ve netlik sunuyor. Ortalamanın üstüne çıkan parlaklık ile her koşulda iyi bir görüş sunuyor. Geniş görüş açıları da ekranın sunduğu önemli artılardan bir tanesi. Ekranın sol üst köşesine yerleştirilmiş küçük kamera deliği, tam ekranda video izlerken veya oyun oynarken rahatsız etmiyor. Kısacası, Oppo A74’ün ekranı sahiplerine yüksek bir görsel deneyim vadediyor.

Performans

Yerli üretim Oppo A74’te sekiz çekirdekli Qualcomm Snapdragon 662 işlemci var. 4 GB RAM ve 128 GB dahili hafıza mevcut. Bunun yanı sıra microSD kart yuvasıyla depolama alanını daha da artırabilirsiniz. Oppo, A74’te sadece depolama alanını değil, RAM’i de genişletme imkanı sağlıyor. Sanal RAM özelliği sayesinde, eğer telefondaki depolama alanı yeterliyse, bellek kapasitesini 3 gigabayta kadar artırabilirsiniz. Böylelikle çoklu görev performansını, aynı anda birden fazla uygulamayı kullanma verimliliğini daha da artırabilirsiniz. A74 internette gezinme, sosyal medya uygulamalarını kullanma, kamera ile fotoğraf veya video çekme, telefon görüşmeleri gibi işler için yeterli performansı sunuyor. Oyun konusunda akıcı grafiklerle optimumda deneyim elde etmeyi sağlıyor. Oyun alanı da bu noktada yardımcı oluyor. Oyun oynarken performansı artıracak ve rahatsız edici unsurların önüne geçecek araçlar burada. Ayrıca Oyun Alanı, oyunlar için de bir başlangıç noktası.

Güvenlik ve Gizlilik

A74’te AMOLED ekranın bulunduğunu söylemiştik. Bunun beraberinde getirdiği en önemli avantajlardan bir tanesi de ekran içi parmak izi okuyucu oluyor. Tepkiselliği ve doğruluğu yüksek olan bu kimlik doğrulama birimi sayesinde kilit ekranını hızlıca geçebilirsiniz. Oldukça kullanışlı olan bu birim, ekran kilidini açarken kullanacağınız birincil yöntem olacaktır. Bununla birlikte yüksek seviyede güvenlik de sağlanacak. Eğer biraz daha rahatlık isterseniz, ön kamera yardımıyla yüz tanıma da kullanılabiliyor.

Oppo A74’te güvenlik odaklı özellikler bununla bitmiyor. Ayarlar içinde bulunan Güvenlik sayfasına girip burada gezindiğinizde, dikkate değer özelliklerin bulunduğunu göreceksiniz. Acil Arama SOS bunların arasında yer alıyor. Acil durumlarda hızlı bir şekilde yardım çağırabilmeniz için size acil arama kısayollar ve acil durum araçları sağlıyor. Bu özelliği açtığınız takdirde, acil durum anında güç düğmesine peş peşe beş defa basarak    acil arama özelliğine hızlı erişebilirsiniz. 112 acil durum numarasını otomatik olarak arama veya SOS mesajlarını acil durum kişisine mevcut konum bilgisiyle otomatik gönderme imkanı da bulunuyor. Bu arada acil durum anında ilk yardım ekiplerine ihtiyaç duyacakları kritik bilgileri sağlayabilecek acil durum bilgilerinizi de Oppo A74’e ekleyebilirsiniz.

A74 gizliliğinizi de düşünüyor. Uygulama kilidi sayesinde istediğiniz uygulamaları kilitleyebilir ve bunların sadece belirlediğiniz gizlilik kilidi veya parmak izinizle açılmasını sağlayabilirsiniz. Özel Kasa da bir başka kullanışlı gizlilik özelliği. Başkalarının görmesini istemediğiniz, size özel fotoğraf, video, ses veya belgeleri özel kasa altında saklayabilir, yine sadece gizlilik kilidi veya parmak izi ya da yüz tarama ile bunlara erişebilirsiniz. Özel Kasa altında saklanan içeriklere Gizlilik bölümünden erişebileceğiniz gibi, Dosya Yöneticisi’nde üstteki sekmeye parmağınızı hafifçe bastırarak ulaşabilirsiniz.

Pil

Oppo A74 sahip olduğu 5000 mAh kapasiteli pil sayesinde sahiplerini yarı yolda bırakmıyor. Bu pil normal yoğunluklu kullanımda bir günü rahatlıkla aşan bir performans sağlıyor. Android telefon Oppo’nun SuperVOOC 2.0 hızlı şarj teknolojisini destekliyor. Kutudan çıkan 33W destekli güç adaptörüyle sadece yarım saatte 0’dan yüzde 50’yi aşan doluluğa ulaşabilirsiniz. Yani A74, sadece kısa bir sürelik şarjla size saatler boyunca çalışma imkanı da sunacaktır. A74’ün kullanıcıların hoşuna gidecek bir başka özelliği ise yüksek pil kapasitesini başka cihazlara güç vermek için değerlendirme imkanı. USB On-The-Go özelliği sayesinde, başka cihazları A74’ün USB-C portu üzerinden bağlayarak şarj edebilirsiniz. Yani A74, arzu ettiğiniz takdirde bir powerbank gibi de işleyecektir.

Kamera

Oppo A74 kamera özellikleriyle de sahiplerinin fotoğraf veya video çekim ihtiyaçlarına her ortamda cevap verecektir. Arkada üç tane kamera var. 48 megapiksel ana kameranın yanında 2 megapiksel makro lens, 2 megapiksel derinlik sensörü de bulunuyor. Önde ise 16 megapiksel selfie kamerası bulunuyor. Sezgisel ve kullanımı kolay bir arayüze sahip kamera uygulaması sayesinde fotoğraf ve video çekimlerinizi kolaylıkla yapabilirsiniz. Portre, Gece ve diğer çekim modları sayesinde etkileyici işler çıkarabilirsiniz. Yapay zekâ destekli sahne modları da görüntü ayarlarını çekeceğiniz manzara, nesne veya kişiye göre otomatik olarak yapıyor. Oppo A74 ile farklı ışık koşulları altında sizi memnun edecek fotoğraflar çekebilirsiniz. Video tarafında ise Oppo A74, 1080p video kayıt imkanı sunuyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER