Teknoloji

Yakında beklenen Oppo A52’nin tasarımı ve teknik özellikleri sızdı

oppo a52

Oppo A serisine yeni üyeler kazandırmaya hazırlanıyor. Öncelikle Oppo A92 modeliyle ilgili detaylar ortaya çıkmıştı. Şimdi de Oppo A52 adını taşıyacak yeni bir modelin çıkacağı belirtiliyor. Yakında beklenen bu akıllı telefon daha uygun fiyatlı bir telefon arayanlara hitap edecek. Telefonun tasarımı ve teknik özelliklerine dair çeşitli detaylar da ortaya çıktı.

Oppo A52’ye ait olduğu öne sürülen taslak çizimler Çinli mikro blog sitesi Weibo’da paylaşıldı. Paylaşıma göre cihazda 6.5 inç LCD ekran bulunacak. Ekran çözünürlüğünün HD+ ya da Full HD+ olacağıyla ilgili bir bilgi verilmedi. Ancak sol üst köşede selfie kamera deliğinin bulunacağı fotoğraftan anlaşılıyor.

Sızan görüntüye göre arkada dikdörtgen şekilli kamera modülüne yerleştirilmiş dört tane kamera dikkat çekiyor. Arka panelin gradyan renk düzeni ve iki farklı renk seçeneği de ortaya çıktı. Kamera özellikleri ise gizemini korumayı sürdürüyor.

Oppo A52’de Snapdragon 665 çalışacak

Telefonun Qualcomm Snapdragon 665 işlemciyle çalışacağı belirtildi. Adreno 610 GPU da bulunacak. 8 GB RAM ve 128 GB dahili hafızanın bulunacağı da görülüyor. Ancak Oppo A52’nin birden fazla RAM ve depolama alanı seçeneği bulunabilir.

Sızıntıdan yazılım versiyonu da anlaşılmıyor. Ne var ki, yeni bir akıllı telefon olacağı için Android 10 ile yüklü gelmesini bekleyebiliriz. Sol üst köşedeki ses tuşları da dikkat çekiyor. Sağ tarafta ise parmak izi okuyucusunun entegre edildiği güç düğmesi bulunuyor. Son olarak cihazın 5000 mAh kapasiteli pile ve 18W hızlı şarj desteğine sahip olacağını da görüyoruz.

Oppo A52’nin yakın zamanda tanıtılmasını bekliyoruz. Bu telefon Türkiye’de de satışa sunulacaktır.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER