Teknoloji

Oppo 10x zoom yapabilen akıllı telefon kamerası geliştiriyor

oppo r17

Oppo akıllı telefonlar için 10x zoom yapabilen bir kamera sistemi üzerinde çalıştığını doğruladı. Çinli üreticinin çalışmalarına dair dedikodular bir süredir etrafta dolaşıyordu. Oppo bundan iki yıl önce de 5x zoom yeteneğine sahip bir kamera prototipi sergilemişti. Yeni sistemde de bu prototiptekine benzer bir teknoloji kullanılıyor. Telefonun yatay genişliğinden yararlanan sistem, periskop tarzı bir prizmayla da gerekli fiziksel derinliği yakalıyor.

Oppo’nun yeni kamera sisteminde 15.9-159 mm. bir lens bulunuyor. Bu da kameranın ultra geniş bir perspektifle başlatılacağını ve orta seviye telefoto yakınlaştırma yapacağını gösteriyor. Üç ana lensi tek bir lenste buluşturan Oppo’nun kayıpsız yakınlaştırma iddiasını ne kadar gerçeğe dönüştürebileceği konusunda ise bazı şüpheler bulunuyor. En azından tüm yakınlaştırma mesafesi içinde bunun zor olabileceği belirtiliyor.

Oppo’nun sistemi optik görüntü sabitleme özelliğine sahip. Ancak şirketten şu an için diyafram açıklığı konusunda bir bilgi verilmiş değil. Zoom özelliği ön plana çıkan sistemlerde diyafram açıklığının bir sorun olabileceği daha önce görülmüştü. Oppo’nun bu sorunların üstesinden gelip gelemeyeceği merak ediliyor.

oppo 10x zoomOppo 10x zoom yapabilen kamera sistemini önümüzdeki ay Barselona’da gerçekleştirilecek MWC 2019‘da sergileyeceğini açıkladı. Ancak bunun satışa sunulacak bir akıllı telefon eşliğinde yapılıp yapılmayacağı henüz bilinmiyor. 5x zoom yapabilen kamera sistemi MWC 2017’de sergilenmiş, ancak Oppo tarafından bir akıllı telefona yerleştirilmemişti. Ancak Çinli üretici, yeni kamera sisteminin geniş ölçekli üretimine hazır olduğuna dikkat çekiyor.

Oppo 10x zoom yetenekli kamera sensörünün yanı sıra yeni bir ekrana içi parmak izi sensörünü de MWC 2019’da sergileyeceğini açıkladı. Şirket yeni sensörünün ana akımdaki rakiplerine kıyasla 15 kat daha büyük bir aktif alana sahip olacağını belirtti.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER