Teknoloji

Opera VPN hizmetini Android’e geri getiriyor

Opera VPN hizmetini Android için hazırladığı internet tarayıcısıyla geri getiriyor. Tarayıcıya entegre edilen VPN çözümüyle web sitelerinin ve internet servis sağlayıcılarının kullanıcıların çevrimiçi aktivitelerini takibi zorlaşacak. Opera’dan yapılan açıklamada VPN aktifken gerçekleştirilen faaliyetlerinin kaydının tutulmayacağı da belirtildi. VPN özelliği hâlihazırda Opera’nın Android tarayıcısının beta versiyonunda test ediliyor.

Opera daha önce de Android üzerinde VPN hizmeti sunmuştu. Ancak o dönemde bu hizmet, tıpkı iOS’te olduğu gibi, bağımsız bir uygulama üzerinden gerçekleştirilmişti. Ancak geçtiğimiz yılın nisan ayı itibarıyla her iki platformda da bu uygulamanın fişi çekilmişti. Yeni dönemde VPN’e erişim için Opera’nın internet tarayıcısına da sahip olmak gerekecek. Şirket böylelikle eski dönemin aksine tarayıcısının kullanım istatistiklerini de yukarı çekmeyi hedefliyor.

opera vpnMevcut beta sürümünde kullanıcılara VPN’den yararlanmaları için iki farklı seçenek sunuluyor. Kullanıcılar hangi kıtadan VPN hizmeti almak istediklerini manuel olarak seçebildikleri gibi, en uygun tercihin yapılması için sözü Opera’ya bırakabiliyor. Buna ek olarak, VPN’in ne zaman devreye gireceği konusunda da kullanıcılara söz hakkı veriliyor. VPN sadece özel sekmelerde kullanılacak şekilde ayarlanabilirken, arama motoru kullanırken devredışı bırakılacak şekilde bir ayar da sunuluyor.

Opera VPN hizmetini Android uygulamasının beta kullanıcılarına kademeli olarak dağıtıyor gibi görünüyor. Bu hizmetin iOS üzerinde sunulup sunulmayacağı konusunda ise şimdilik somut bir bilgi bulunmuyor.

İLGİLİ HABERLER