Teknoloji

Yapay zekâ dünyasında öncü OpenAI, Associated Press ile teknoloji odaklı iş birliğini duyurdu

chatgpt android

OpenAI, son yıllarda yapay zekanın liderleri arasında yerini almış bir isim. Şimdiyse, haber ajansı Associated Press (AP) ile yenilikçi bir iş birliği duyurusu yapıldı. İki yıllık bir süre için AP’nin haber arşivleri, OpenAI tarafından AI modellemesi için kullanılacak. Bu anlaşma, OpenAI’nin AP’nin 1985 yılından itibaren oluşturduğu içeriklere erişimini sağlayacak.

Bu iş birliği çerçevesinde, AP de OpenAI’nin teknolojik ve ürün bilgisine erişim elde edecek. Ancak, bu erişimin ne tür bir katkı sağlayacağı tam olarak açıklanmadı. AP, uzun süre önce AI özelliklerini keşfetmeye başlamış ve 2014’te şirket karları hakkında raporlar oluşturmuştu. Daha sonra bu teknolojiyi kullanarak Minor League Baseball ve üniversite sporları hakkındaki haberleri otomatikleştirdi.

OpenAI’ın ortaklık ağı genişliyor

OpenAI’ın iş birliği yaptığı kuruluşlar listesi de her geçen gün genişliyor. Yapay zeka şirketi, Salı günü Shutterstock ile altı yıllık bir anlaşma duyurdu. Bu anlaşma, OpenAI’nin DALL-E adını verdiği metinden resme modelini eğitmek için Shutterstock’tan görüntüler, videolar, müzik ve metadata lisanslamasını sağlayacak. Ayrıca BuzzFeed, içeriğini “geliştirmek” ve “kişiselleştirmek” için OpenAI tarafından sağlanan AI araçlarını kullanacağını belirtti. OpenAI, Microsoft ile de çeşitli AI destekli ürünler üzerinde çalışmalarını sürdürüyor.

OpenAI’ın baş operasyon müdürü Brad Lightcap, konuyla ilgili basın açıklamasında, “AP, AI kullanımında endüstri lideri olmaya devam ediyor; onların geri bildirimleri ve yüksek kaliteli, gerçek metin arşivlerine erişim, OpenAI’nin sistemlerinin yeteneklerini ve kullanışlılığını artıracak.” ifadesini kullandı.

AP, bu yılın başlarında, İspanyolca haber uyarıları yayınlayacak ve ABD’nin Minnesota eyaletindeki bir gazetede kamusal güvenlik olaylarını belgeleyecek AI destekli projeler duyurdu. AP, “tanımlayıcı dil” temelli fotoğraf ve videoları bulmayı kolaylaştırmak için bir AI arama aracını da hayata geçirdi.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER